Η ασφάλεια του αυτοκινήτου περνάει από την… οθόνη για έναν στους δύο καταναλωτές στην Ελλάδα

Η ασφάλεια του αυτοκινήτου περνάει από την… οθόνη για έναν στους δύο καταναλωτές στην Ελλάδα

Από μια νέα συνταγή μέχρι την κριτική για ένα βιβλίο και για ένα εισιτήριο ή για ένα νέο ζευγάρι παπούτσια, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να αναζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Δεν είναι καθόλου περίεργο που το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και όταν αναζητούμε πληροφορίες για την ασφάλεια του αυτοκινήτου ή του δικύκλου μας. Εδώ που τα λέμε, με τόσες προτάσεις που υπάρχουν “εκεί έξω” δεν υπάρχει κανένας άλλος πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βρεις την λύση της ασφάλισης που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου. Η εταιρεία ερευνών Kantar μελέτησε τη συμπεριφορά των Ελλήνων καταναλωτών για λογαριασμό της COSMOTE, η οποία πρόσφατα διέθεσε το COSMOTE Insurance, μια ψηφιακή υπηρεσία online ασφάλισης οχήματος, κατοικίας & πρωτοβάθμιας υγείας . Η Kantar διαπίστωσε, λοιπόν, κάτι που λίγο πολύ όλοι είχαμε στο μυαλό μας: Πως πάρα πολλοί από όσους έχουν ήδη ασφάλεια οχήματος αναζητούν σχετικές πληροφορίες στο Internet . Σύμφωνα, μάλιστα, με την Kantar περισσότεροι από τους μισούς, για την ακρίβεια το 52%, πραγματοποιούν έρευνα μέσω του διαδικτύου για να βρουν πληροφορίες για την ασφάλεια του οχήματός τους. Επίσης, όπως καταδεικνύει η έρευνα, έναςστους δύο καταναλωτές στην Ελλάδα που είναι κάτοχοι ασφαλιστικού προγράμματος, προτίθενται να αγοράσουν online ασφάλεια οχήματος.

Όπως διαπιστώνεται στην έρευνα της Kantar, οι χαμηλές τιμές, η αξιοπιστία της ασφαλιστικής εταιρείας αλλά και η εύκολη διαδικασία και η άμεση αγορά είναι τα κυριότερα κριτήρια με τα οποία οι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν σε ποια εταιρεία θα ασφαλίσουν το όχημα τους (είτε online, είτε offline). Μάλιστα, για έναν στους τρεις Έλληνες η τιμή είναι εκείνη που έχει τη μεγαλύτερη σημασία κατά την επιλογή ενός συμβολαίου για την ασφάλεια οχήματος.

«Η ασφάλιση αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, σε συνδυασμό με τις καλύψεις της οδικής βοήθειας και της νομικής προστασίας, είναι τα πιο δημοφιλή ασφαλιστικά προϊόντα στην ψηφιακή πλατφόρμα cosmoteinsurance.gr. Μεγάλο ποσοστό των πελατών μας ανήκει στα νεανικά target groups, κάτι που επιβεβαιώνει την απόφασή μας να στοχεύσουμε στο digital κοινό των 25-45. Στην ασφάλιση αυτοκινήτου, παρατηρούμε ότι σχεδόν οι μισοί ασφαλισμένοι επιλέγουν πακέτα με πρόσθετες καλύψεις, ενώ η συντριπτική πλειονότητα επιλέγει να ολοκληρώσει την ασφάλιση πληρώνοντας online», αναφέρει ο επικεφαλής της υπηρεσίας Διαμαντής Μπουζάνης.

Όσο εντυπωσιακά όμως και αν ακούγονται αυτά τα ποσοστά, τα περιθώρια ανάπτυξης για την online ασφάλιση στη χώρα μας είναι μεγάλα. Η online αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου στη χώρα μας αντιστοιχεί μόλις στο 10% της συνολικής αγοράς όταν στην Ε.Ε. φτάνει κατά μέσο όρο το 45%! Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πόσες περισσότερες προτάσεις, πόσα διαφορετικά προγράμματα και πόσες διαφορετικές υπηρεσίες μπορεί να φέρει μια ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς που θα τη φέρει κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Πώς μπορείς να εντοπίσεις το κατάλληλο πρόγραμμα στην ασφάλιση οχήματος αν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δεκάδες ή και εκατοντάδες διαφορετικές προτάσεις; Πώς μπορεί κάποιος να βάλει κάτω το κύρος, την αξιοπιστία, την ευελιξία και το συνολικό κόστος κάθε ασφαλιστικού προγράμματος ώστε να επιλέξει εκείνο που πραγματικά τον συμφέρει και ταιριάζει στις δικές του απαιτήσεις; Το COSMOTE Insurance -που είναι διαθέσιμo σε όλους ανεξαρτήτως τηλεπικοινωνιακού παρόχου- παρέχει, μέσα από μία εύκολη στη χρήση πλατφόρμα, ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλισης για το όχημα αλλά και για την κατοικία και την πρωτοβάθμια υγεία, από κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Πρόσφατα στα παρεχόμενα προγράμματα της υπηρεσίας, προστέθηκαν και οι ασφαλίσεις σκαφών.

Μέσα από το www.cosmoteinsurance.gr μπορεί κάποιος να συγκρίνει προσφορές, να βρει προσωποποιημένες ασφαλιστικές προτάσεις, να συνδυάσει καλύψεις και να φτιάξει το δικό του πρόγραμμα ραμμένο στα μέτρα του. Και μάλιστα να λάβει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του στο email του, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Το COSMOTE Insurance όμως δεν είναι μόνο μια πλατφόρμα. Παρέχει υποστήριξη 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, από πιστοποιημένους συμβούλους ασφαλίσεων τηλεφωνικά (8018018000 από σταθερό & 2108018000 από κινητό) ή online, που είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε κάθε απορία και να προσφέρουν βοήθεια σε ό,τι χρειαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ