Οργή Αττικής Οδού που απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Οργή Αττικής Οδού που απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί η Αττική Οδός στην έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δεν θα γίνουν οι αυξήσεις στα διόδια.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση σε έντονο ύφος όπου αναφέρει πως θα κάνει χρήση των νομικών μέσων και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Τονίζει πως η απόδοση της λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου δεν έχει φτάσει στο σημείο που να δικαιολογεί την πρόωρη επιστροφή του στο ελληνικό Δημόσιο και επαναλαμβάνει πως είχε εγκαίρως ενημερώσει τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών για την πρόθεσή της να αυξήσει τα διόδια αρχικά στα 3 ευρώ και ακολούθως στα 3,30 ευρώ για τα ΙΧ.

Η Αττική Οδός αναφέρει επίσης πως θα ζητήσει την καταβολή αποζημίωσης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση ανέστειλε προσωρινά την εφαρμογή των αυξήσεων. Σημειώνεται πως η Πράξη θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή σε διάστημα 40 ημερών και πως αν παρέλθει άπρακτο αυτό το διάστημα η ισχύς της ακυρώνεται.

Στην ίδια Πράξη με την οποία ακυρώνονται οι αυξήσεις, η κυβέρνηση πέρασε και ρύθμιση με την οποία οι ψηφοφόροι που θα μετακινηθούν στις 7 Ιουλίου θα περνούν από τους αυτοκινητοδρόμους χωρίς να πληρώνουν διόδια. Το ίδιο μέτρο είχε ισχύσει και κατά τις δύο Κυριακές των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ