Στο CCC+ υποβάθμισε την Intralot η Fitch

Στο CCC+ υποβάθμισε την Intralot η Fitch

Στην υποβάθμιση της Intralot σε CCC+ από Β- προχώρησε η Fitch.

Στην ανάλυσή της η Fitch αναφέρει πως η πρόσφατη απώλεια της σύμβασης για το στοίχημα στην Τουρκία προκαλεί πιέσεις στα οικονομικά στοιχεία της ελληνικής εταιρείας και στη ρευστότητά της.

Η Intralot δεν έχει πλέον πρόσβαση σε χρηματοδότηση καθώς δεν τήρησε ορισμένους όρους των όρων δανεισμού και θα δυσκολευτεί στην αποπληρωμή των τόκων που ανέρχονται σε 50 εκατ. ευρώ ετησίως. Η Fitch αναφέρει επίσης πως η εταιρεία είναι πιθανό να αυξήσει τις ανάγκες χρηματοδότησής της διότι είναι πιθανό να "χτυπήσει" διαγωνισμούς ώστε να εξασφαλίσει νέες συμβάσεις και να καλύψει τη σημαντική απώλεια του τουρκικού στοιχήματος.

Το θετικό για την Intralot, σύμφωνα με την Fitch, είναι ότι διαθέτει ένα ικανοποιητικό απόθεμα συμβάσεων σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία θα πρέπει σε πρώτη φάση να βρει λύση για την αναχρηματοδότηση των δανείων ύψους 250 εκατ. ευρώ που λήγουν το 2021, προσθέτει η Fitch που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Intralot να προχωρήσει στην άντληση κεφαλαίων μέσω της έκδοσης εξασφαλισμένων ομολόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ