ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Τα μπισκότα από τα Τρίκαλα που εμπλουτίζονται ειδικά για την Κολομβία

Μέσα σε ελάχιστα χρόνια η μπισκοτοβιομηχανία Βιολάντα κατάφερε να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση της αγοράς στην Ελλάδα αλλά και να γίνει συνεργάτης της Lidl σε παγκόσμιο επίπεδο

ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Τα μπισκότα από τα Τρίκαλα που εμπλουτίζονται ειδικά για την Κολομβία

Η μέχρι πρόσφατα άγνωστη μπιστοτοβιομηχανία Βιολάντα, του Κωνσταντίνου Τζωρτζιώτη, από τα Τρίκαλα είναι μία από τις πλέον δυναμικές νέες βιομηχανίες τροφίμων στην Ελλάδα. 

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε να αποσπάσει μερίδιο 7% στην κατηγορία του μπισκότου και να βρεθεί στην τρίτη θέση πίσω από την Παπαδοπούλου και την Elbisco (Αλατίνη). Κάθε χρόνο οι πωλήσεις της τρέχουν με ρυθμούς άνω του 30% και έτσι από τα 9 εκατ. που ήταν το 2016 ανέβηκαν στα 12,3 εκατ. ευρώ το 2017 για να φθάσουν τα 20,5 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο αποτελούν οι εξαγωγές όπου εκτός από την στρατηγική συνεργασία που έχει αναπτύξει με την Lidl - την προμηθεύει με προϊντα της για τις "ελληνικές εβδομάδες" που πραγματοποιεί ανά τον κόσμο - εξάγει σε 30 χώρες σχεδόν το 1/3 της παραγωγής της.

Οι κυριότερες αγορές για την εταιρεία είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει σε Κολομβία και Νότια Κορέα.Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην Κολομβία, αξίζει να αναφέρουμε ότι στη χώρα αυτή θέλουν ειδικά μπισκότα. Υπάρχει δηλαδή σχετικός νόμος, που υποχρεώνει τους παραγωγούς μπισκότων να φτιάχνουν προϊόντα με ένα συγκεκριμένο μείγμα βιταμινών, προκειμένου να αναπληρώνονται κάποιες, οι οποίες λείπουν από τους περισσότερους πολίτες της χώρας, Στην Κολομβία, η Βιολάντα συνεργάζεται με την κορυφαία μπισκοτοποιία της χώρας, τη Noel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ