Τα πάνω – κάτω έρχονται στα ΕΛΤΑ

Τα πάνω – κάτω έρχονται στα ΕΛΤΑ

Σε ριζικές αλλαγές στη λειτουργία και τη στελέχωσή τους προετοιμάζονται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους εργαζόμενους.

Η νέα διοίκηση καλείται να εφαρμόσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ μέσα στην επόμενη τριετία. Καθοριστικό ρόλο στις αλλαγές παίζει και το Υπερταμείο το οποίο και ελέγχει το 90% της εταιρείας.

Έτσι, προκειμένου η εταιρεία να παραμείνει βιώσιμη και να έχει θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να προχωρήσει την επόμενη τριετία σε μείωση του προσωπικού κατά 2.000 άτομα, σε σύνολο 6.000 εργαζομένων που απασχολεί σήμερα, και στο κλείσιμο 200 καταστημάτων.

Το σχέδιο που έχει εκπονήσει η PwC προβλέπει πως από τη μείωση του κόστους μισθοδοσίας θα εξοικονομηθούν περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ανακοπεί το διαρκώς επιδεινούμενο κλίμα στην εταιρεία.

Ωστόσο τα ΕΛΤΑ αναμένουν την καταβολή της αποζημίωσης για την παροχή της καθολικής υπηρεσίας και η οποία σύμφωνα με υπολογισμούς της ίδιας της επιχείρησης ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και κάνουν λόγο για σχέδιο συρρίκνωσης των ΕΛΤΑ, ενώ δεν αποκλείουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μετά την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν χθες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ