Κινητικότητα για την Εθνική Ασφαλιστική με γερμανικό άρωμα

Κινητικότητα για την Εθνική Ασφαλιστική με γερμανικό άρωμα

Τον γόρδιο δεσμό της Ασφαλιστικής καλείται να λύσει η Εθνική Τράπεζα η οποία εμφανίζεται να έχει δεχθεί πρόταση από κοινοπραξία στην οποία μετέχει ισχυρό όνομα του κλάδου.

Η τράπεζα φέρεται να έχει λάβει προσφορά για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Hannover Re, εκπρόσωποι της οποίας δεν αποκλείεται να συνοδεύσουν την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο ταξίδι της στην Αθήνα στις 10-11 Ιανουαρίου.

Η Εθνική Τράπεζα εμφανίζεται να εξετάζει την προσφορά της κοινοπραξίας στην οποία μετέχει και ασιατική ασφαλιστική εταιρεία, ωστόσο σκεπτικισμό προκαλεί το γεγονός ότι στο σχήμα εμφανίζεται να μετέχει και ο Matt Fairfield που μέσω της Exin είχε επιχειρήσει να αγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική. Μετά την αποτυχημένη αυτή προσπάθεια, αφού το σχήμα της Exin στο οποίο μετείχαν και Ελληνοαμερικανοί επενδυτές δεν κατόρθωσε να διασφαλίσει τα απαιτούμενα για την εξαγορά κεφάλαια, η τράπεζα στράφηκε προς τις δύο κινεζικές εταιρείες Fosun και Gongbao, όμως από αυτές μόνο η δεύτερη κατέθεσε προσφορά που μετά από πολύμηνη αξιολόγηση απορρίφθηκε.

Η Εθνική Τράπεζα έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. να της δοθεί παράταση για να προχωρήσει αργότερα στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής (υποχρέωση που απορρέει από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της τράπεζας) ωστόσο το αίτημα αυτό έχει απορριφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ