Κέρδη 29,2 εκατ. από τον ΑΔΜΗΕ, πρόβλεψη για αυξημένο μέρισμα

Κέρδη 29,2 εκατ. από τον ΑΔΜΗΕ, πρόβλεψη για αυξημένο μέρισμα

Καθαρά κέρδη 29,2 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών προσθέτοντας πως το μέρισμα που θα διανεμηθεί το 2019 θα ανέλθει σε 0,087 ευρώ έναντι προηγούμενης εκτίμηση για 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

Παράλληλα η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. -της οποίας το 51% έχει ο ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών- ανακοίνωσε πτώση εσόδων κατά 8% στο 9μηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 179,2 εκατ. ευρώ, ενώ αύξηση 1,4% σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 60 εκατ. και αυξήθηκαν κατά 20,9% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2017, ενώ ο δανεισμός υποχώρησε σχεδόν στο μισό, από 234,4 εκατ. σε 112,9 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωσή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών αναφέρει πως αναμένει ότι η ευνοϊκή τάση του εννεάμηνου θα διατηρηθεί και στο τέταρτο τρίμηνοτου έτους.

Η έγκαιρη υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του 2018 και το βελτιωμένο χρηματοοικονομικό προφίλ της εταιρείας εξασφαλίζουν την θετική της πορεία και επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα ρυθμιστική περίοδο,όπως αυτές έχουν διατυπωθεί.

Η ίδρυση θυγατρικής εταιρείας ειδικού σκοπού με την επωνυμία Αριάδνη Interconnection, σε εφαρμογή των αποφάσεων της ΡΑΕ, αποτελεί σημαντικό βήμα για την εταιρεία, καθώς εξασφαλίζει την συμμετοχή της με πλειοψηφικό ποσοστό στη χρηματοδότηση και κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, έργου με προϋπολογισμό της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

Το ιδρυτικό μετοχικό κεφάλαιοτης Αριάδνης Interconnection ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ. Η ΑΔΜΗΕ ΑΕ δρομολογεί εντός του φιλόδοξου χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει τα κρίσιμα έργα που προβλέπονται στο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξής του. Αυτό αντανακλάται, μεταξύ άλλων, στηνέγκαιρη συμβασιοποίηση και έναρξη των εργασιών για:

  • Τη Β’ Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων
  • Τη Διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου
  • Τη Γ’ Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων
  • Τις υπόγειες και υποβρύχιες καλωδιακές διασυνδέσεις στην περιοχή Ρίου-Αντιρρίου

Η ΑΔΜΗΕ ΑΕ, επιπλέον, σχεδιάζει τη Δ’ φάση των Κυκλάδων (Σέριφος, Μήλος, Φολέγανδρος και Θήρα), έργο προϋπολογισμού 386 εκατ. ευρώ. Έχει επίσης υποβάλει στη ΡΑΕ τις προτάσεις της για τη Διασύνδεση των Δωδεκανήσων, ανοίγοντας το δρόμο για ακόμα μια μεγάλη νησιωτική διασύνδεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ