Αυξημένα τα κέρδη του ΟΠΑΠ στο εννεάμηνο

Αυξημένα τα κέρδη του ΟΠΑΠ στο εννεάμηνο

Άνοδο 5,8% σημείωσαν τα καθαρά έσοδα προ εισφορών του ΟΠΑΠ στο 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου.

Τα έσοδα προ εισφορών διαμορφώθηκαν σε 1,106 δισ. ευρώ, έναντι 1,045 δισ. κατά την περσινή περίοδο, κυρίως λόγω του Τζόκερ και των VLTs.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 9,4% και διαμορφώθηκαν σε 244,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 105,2 εκατ. έναντι 93,2 εκατ.

Στο 3ο τρίμηνο ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε καθαρά έσοδα προ εισφορών ύψους 368,9 εκατ., αυξημένα κατά 3,2% σε σύγκριση με πέρυσι και καθαρά έσοδα 247,6 εκατ. έναντι 23,9 εκατ. στο 3ο τρίμηνο του 2017. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων υποχώρησαν κατά 6,1% και διαμορφώθηκαν στα 87,2 εκατ.

Οπως αναφέρει ο ΟΠΑΠ, στο τέλος του τρίτου τριμήνου ήταν σε λειτουρια 16043 VLTs σε 320 καταστήματα Play και 1762 πρακτορεία. Στο ίδιο τρίμηνο ξεκίνησε η λειτουργία της νέας online πλατφόρμας στοιχηματισμού pamestoixima.gr.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Damian Cope σχολίασε πως "παρά τις συνεχιζόμενες μακροοικονομικές προκλήσεις και κάποια αποτελέσματα αθλητικών γεγονότων -συμπεριλαμβανομένου του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου- τα οποία δεν ήταν ευνοϊκά για την εταιρεία, ο ΟΠAΠ σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη λειτουργικών κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε συγκρίσιμη βάση (like-for-like), καθώς και αύξηση εσόδων σε ετήσια βάση για 5ο συνεχόμενο τρίμηνο.

Τα παιγνιομηχανήματα (VLTs) ενίσχυσαν για ακόμα μια φορά την συνεισφορά τους στα αποτελέσματα του Ομίλου, ενώ παράλληλα, συνεχίζεται η αποτελεσματική διαχείριση της κοστολογικής βάσης της εταιρείας. Το τέταρτο τρίμηνο ενισχύσαμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας με νέα προϊόντα στα αριθμολαχεία και τον στοιχηματισμό, τα οποία έτυχαν καλής υποδοχής από τους πελάτες μας. Επιπρόσθετα, η νέα μας διαδικτυακή πλατφόρμα στοιχηματισμού ήδη βρίσκεται σε λειτουργία, ενώ οριστικοποιούμε τα αναπτυξιακά μας σχέδια ενόψει ενός απαιτητικού 2019. Καθώς πλησιάζουμε την περίοδο του έτους με την υψηλότερη εμπορική κίνηση είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ανταποκριθούμε, τόσο στις δικές μας προσδοκίες, όσο και στη μακροπρόθεσμη φιλοδοξία μας να καθιερώσουμε τον ΟΠAΠ ως μια εταιρεία ψυχαγωγίας και τυχερών παιγνίων παγκόσμιου επιπέδου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ