Ώρες αγωνίας για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Τα ληξιπρόθεσμα δάνεια της εταιρίας και οι οφειλές προς τους αγρότες έχουν φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο

Ώρες αγωνίας για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης


Τελειωμό δεν έχει το σίριαλ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης καθώς και η αγωνία των χιλιάδων τευτλοπαραγωγών οι οποίοι περιμένουν από τον περασμένο φθινόπωρο να πληρωθούν.

Τα χρέη της εταιρείας έχουν εκτιναχθεί σε υψηλά επίπεδα και όλες οι στρόφιγγες ρευστότητας έχουν κλείσει. Για άλλη μια φορά οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για εξόφληση των παραγωγών την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση θέλει να δώσει το…φιλί της ζωής στην ΕΒΖ παρά τις δυσκολίες της αγοράς, μέσω του επενδυτικού ενδιαφέροντος που καταγράφεται από Ευρωπαϊκούς ομίλους, ώστε να μην καταρρεύσει μια ολόκληρη αλυσίδα παραγωγής με εργαζόμενους.

Το φλέγον αυτό θέμα συζητήθηκε πριν λίγες ημέρες στην διυπουργική σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ενώ μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται και νέα σύσκεψη.

Σε κάθε περίπτωση, ζητούμενο παραμένει να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για να σωθούν επιχείρηση και παραγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι αύξηση 52,78% σημείωσε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου εταιριών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ το 2017 σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ανήλθε σε 176,777 εκατ. ευρώ έναντι 115,71 εκατ. ευρώ το 2016.

Το μικτό περιθώριο κέρδους έγινε θετικό και από αρνητικό περιθώριο 3,964 εκατ. ευρώ το 2016 διαμορφώθηκε σε θετικό 27,653 εκατ. ευρώ.

Υπήρξε μείωση στα έξοδα διάθεσης διοίκησης κατά 15,50%, που ανήλθαν σε € 4,550 εκατ. ευρώ έναντι των 5,385 εκατ. ευρώ, και στα έξοδα διοίκησης κατά 15,34%, που ανήλθαν σε 7,453 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ