Η μπισκοτοποιία Βιολάντα επενδύει και «γλυκαίνει»

Ο στόχος της εταιρείας για επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ

Η μπισκοτοποιία Βιολάντα επενδύει και «γλυκαίνει»


Νέες επενδυτικές κινήσεις ξεκινά για φέτος μπισκοτοποιία Βιολάντα καθώς ήδη έχουν δρομολογηθεί σχεδιασμοί επέκτασης των κεντρικών κτηριακών εγκαταστάσεων, καθώς και δημιουργίας μίας ακόμη γραμμής παραγωγής στη μονάδα των Τρικάλων.
Οι επενδύσεις προβλέπουν κεφάλαια ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ το πλάνο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019

Η συνεχώς αναπτυσσόμενη πορεία της Βιολάντα σε συνδυασμό με τον στρατηγικό σχεδιασμό ενίσχυσης της εξωστρέφειας οδήγησε πέρυσι στη σύσταση μιας νέας συγγενούς εταιρείας με την επωνυμία Baker Α.Ε., για την οποία μάλιστα δημιουργήθηκε και μια ξεχωριστή παραγωγική μονάδα.

Το νέο εργοστάσιο βρίσκεται στο 12ο χλμ. Τρικάλων - Λάρισας, αποτέλεσε επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ, ενώ τέθηκε σε λειτουργία το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Η δραστηριότητα της Baker κατά κύριο λόγο αφορά την παραγωγή προϊόντων με κατεύθυνση στις διεθνείς αγορές και δη την αμερικανική.

Το 2017 η μπισκοτοποιία Βιολάντα κατέγραψε ιδιαιτέρως σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης, που μεταφράζεται σε ενίσχυση εσόδων και κερδών πέραν του 30%.

Για έκτη συνεχή χρονιά η Βιολάντα κατέγραψε ανοδική πορεία, κλείνοντας το 2017 με αύξηση 35% στα έσοδα, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 12,3 εκατ. ευρώ, ενώ η προ φόρων κερδοφορία ενισχύθηκε κατά 33% σε περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η Βιολάντα έχει έδρα στα Τρίκαλα και παρουσία σε 25 αγορές, ενώ σε εγχώριο επίπεδο διευρύνει συνεχώς τα μερίδια αγοράς στις κατηγορίες που δραστηριοποιείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ