«Φεύγει» η Coca-cola από τη «Σουρωτή»

Απόλυτος κυρίαρχος ο Ιβάν Σαββίδης με 69%

«Φεύγει» η Coca-cola από τη «Σουρωτή»

Κατά τα δύο τρίτα καλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Σουρωτή Α.Ε., συγκεντρώνοντας ποσό περίπου 3,05 εκατ. ευρώ, καθώς μεταξύ άλλων η Coca-Cola HBC, ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος, δεν άσκησε το δικαίωμά της, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι έχει λάβει απόφαση πλήρους αποστασιοποίησης από την εταιρεία της Θεσσαλονίκης.

Στην ΑΜΚ δεν μετείχε ούτε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που πριν από τη διαδικασία έλεγχε ποσοστό 4,65%, ενώ στη συνέχεια ο νέος μεγαλομέτοχος της εταιρείας Ιβάν Σαββίδης επέλεξε να μην αγοράσει τις μετοχές που έμειναν αδιάθετες. Το τελικό ποσοστό κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ανέρχεται σε 66,46% και το συνολικό ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ανέρχεται σε 3.057.032,76 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Έτσι, μετά την ΑΜΚ, η εταιρεία Belterra, συμφερόντων του ομίλου Σαββίδη, κατέχει ποσοστό 69%, ξεπερνώντας το κρίσιμο 67% για τις Α.Ε., ενώ το μερίδιο της Coca-Cola HBC υπολογίζεται γύρω στο 12%. Υπενθυμίζεται ότι οι συζητήσεις ομίλου Σαββίδη και Coca-Cola HBC κατέληξαν σε αδιέξοδο, καθώς το αίτημα της δεύτερης να έχει κυρίαρχο ρόλο στο μάνατζμεντ της Σουρωτή Α.Ε. απορρίφθηκε από τον πρώτο.

Πλέον, ο όμιλος Σαββίδη προγραμματίζει τις επόμενες κινήσεις του, τόσο στο επίπεδο του μάνατζμεντ όσο και στο επενδυτικό πλάνο, αναζητώντας νέο μάνατζερ, με εμπειρία στον κλάδο των αναψυκτικών, που θα αναλάβει να οδηγήσει τη Σουρωτή στη νέα εποχή.

Υπενθυμίζεται ότι από την εταιρεία αποχώρησε ο επί πολλά χρόνια διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Ιωάννης Ιωαννίδης, διαφωνώντας με την απόφαση του νέου μεγαλομετόχου Ιβάν Σαββίδη η εταιρεία να διαθέσει ένα σημαντικό ποσό για την κεντρική χορηγία της Σούπερ Λιγκ. Η εν λόγω απόφαση είχε προκαλέσει μικρή αναστάτωση στους κόλπους των μικρομετόχων, η οποία, τουλάχιστον προς το παρόν, υποχώρησε, μετά τις διαβεβαιώσεις του κ. Σαββίδη ότι αυτή η χορηγία δεν θα επηρεάσει επουδενί τον αναπτυξιακό και επενδυτικό σχεδιασμό της Σουρωτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ