Μάχη funds για την Avis

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός

Μάχη funds για την Avis

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την πώληση της «Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ», η οποία αποτελεί τον master franchise στην Ελλάδα των «Avis Rent a Car» και «Budget Rent a Car and Payless».

 

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο µίσθωσης οχηµάτων (βραχυχρόνιες και µακροχρόνιες µισθώσεις) και στις πωλήσεις των µεταχειρισµένων οχηµάτων από τον περασμένο Νοέμβριο τελεί υπό καθεστώς πώλησης.

Τις σχετικές διαδικασίες «τρέχει» η Citigroup Global Markets Limited Ltd, η οποία ζήτησε από τους ενδιαφερομένους, πλην των Koc Group - Αvis Budget Group, που είχαν καταθέσει στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, να υποβάλουν προσφορές, με τη σχετική προθεσμία να παρατείνεται μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για την απόκτηση της Avis έχουν δείξει τα σχήματα των Fortis Investments, Worldview Greece Recovery Fund (των Λ. Παπακωνσταντίνου και Angelo Moskov), που εμφανίζεται να βρίσκονται σε συνεργασία με την Goldman Sachs. Επίσης, ένα επενδυτικό σχήμα Ελληνοαμερικανών και εγχώριων επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον Μάικ Χαλικιά, βασικό μέτοχο της εισηγμένης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Intercontinental International ΑΕΕΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές ανεβάζουν το enterprise value της Avis στα επίπεδα των 320-330 εκατ. ευρώ, ενώ η πώληση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ