Τι αναζητούν 23 εισηγμένες στις ΗΠΑ

Στόχος να προσελκύσουν Αμερικανούς επενδυτές και διεθνή Funds.

Τι αναζητούν 23 εισηγμένες στις ΗΠΑ

Με την αξιολόγηση να έχει πλέον κλείσει, 23 εισηγμένες εταιρείες αναζητούν επενδυτές σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη.


Οι επιχειρήσεις εκτιμούν ότι θα βρουν πρόσφορο έδαφος στις συζητήσεις τους με Αμερικανούς διαχειριστές κεφαλαίων, καθώς φαίνεται να περιορίζεται το ρίσκο επένδυσης στην Ελλάδα.

Από χθες ξεκίνησε στην Ουάσιγκτον το «Select USA 2017 Investment Summit», το οποίο ολοκληρώνει αύριο τις εργασίες του, για να ακολουθήσει το «6th Greek Investment Forum in NY» στη Νέα Υόρκη το διήμερο 21-22 Ιουνίου.

Το «παρών» στις ΗΠΑ δίνουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, καθώς και οι εταιρείες Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Intralot, Lamda Development, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia Properties, MIG, Φουρλής, Creta Farm, Πανγαία, Σαράντης, Aegean Airlines, Πλαστικά Θράκης και ΕΧΑΕ.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν περισσότερα από 50 funds, και μέχρι την ολοκλήρωσή τους αναμένεται να πραγματοποιηθούν 350 «ραντεβού» μεταξύ των εκπροσώπων των ελληνικών εταιρειών και στελεχών των διεθνών funds.

Την ελληνική αποστολή φέτος, θα ενισχύσουν με την παρουσία τους ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Geoffrey Pyatt, συνεπικουρούμενοι από τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμο Αναστασόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, οι οποίοι μεταξύ άλλων, θα προβάλλουν την ισχυρή πολιτική βούληση που υπάρχει από τις κυβερνήσεις και των δύο χωρών για συνεργασία σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Στην Ουάσιγκτον, τα μέλη της αποστολής θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους της πολιτικής και οικονομικής κοινότητας, επιχειρηματίες και επενδυτές καθώς και με εκπροσώπους εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων (US Chamber of Commerce, Council on Competitiveness κ.ά) με σκοπό να παρουσιάσουν τα επενδυτικά σχέδια και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ