Η Panasonic επενδύει 256 εκατ.

Η Panasonic επενδύει 256 εκατ.
Περισσότερα από 256 εκατ. δολάρια θα επενδύσει η Panasonic Corp στο εργοστάσιο παραγωγής της Tesla Motors στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης για την κατασκευή φωτοβολταϊκών κυττάρων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ιαπωνική εταιρεία Panasonic έχει αποχωρήσει από τις δραστηριότητες καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών που είναι χαμηλού περιθωρίου κέρδους και για αυτόν τον λόγο προβαίνει σε αυτήν την επένδυση. Η Panasonic, σύμφωνα με το Bloomberg, προχωρά σε αυτήν την ενέργεια με σκοπό να εστιάσει και σε άλλες δραστηριότητες που στοχεύουν σε εταιρικούς πελάτες.

Η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την πλευρά της, δεσμεύτηκε ότι θα αγοράζει μακροπρόθεσμα από την Panasonic στο πλαίσιο της συμφωνίας, εκτός από την παροχή εργοστασιακών κτιρίων και υποδομών.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο εταιρείες τονίζουν πως σχεδιάζουν να ξεκινήσουν την παραγωγή των φωτοβολταϊκών μονάδων το καλοκαίρι του 2017 και να αυξήσουν στο 1 γιγαβάτ την παραγωγή της μονάδας μέχρι το 2019. Νωρίτερα, τον Οκτώβριο, ο Έλον Μάσκ είχε δηλώσει ότι η συνεργασία με την Panasonic θα σχετίζεται με πολλά είδη φωτοβολταϊκών τα οποία η Tesla πρόκειται να κατασκευάσει στο προσεχές διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ