Νέο πρόγραμμα δόσεων για τις οφειλές εξετάζει η ΔΕΗ

Νέο πρόγραμμα δόσεων για τις οφειλές εξετάζει η ΔΕΗ
Νέο πρόγραμμα δόσεων φέρεται να εξετάζει η ΔΕΗ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, υπό την πίεση του υπουργού Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, που της ασκεί κριτική για αποτυχία του σημερινού μοντέλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Νέων, εξετάζεται από αύξηση του υφιστάμενου αριθμού των δόσεων έως μείωση ή και κατάργηση της προκαταβολής που καλείται να δώσει ο οφειλέτης για να ρυθμίσει τις οφειλές του.

Στη θεωρία, ο μέγιστος αριθμός δόσεων που προβλέπει το σημερινό πρόγραμμα της ΔΕΗ φτάνει τις 36. Στην πράξη, σπάνια τα καταστήματά της εγκρίνουν πάνω από 10 δόσεις για οικιακούς καταναλωτές, λένε κύκλοι του υπουργείου.

Υπό αναθεώρηση και το ποσοστό της προκαταβολής που σήμερα ισούται με 10% του συνολικού χρέους του οφειλέτη (από 20% παλαιότερα). Η υποχρέωση προκαταβολής λειτουργεί ως αντικίνητρο για πολλούς πελάτες της ΔΕΗ, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Άγνωστο είναι αν αντικείμενο επανεξέτασης θα αποτελέσει και το ύψος της μηνιαίας δόσης που πρέπει να καταβάλλει ο οφειλέτης και που σήμερα δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% της αξίας του μέσου διμηνιαίου του λογαριασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ