Η Quest Holdings μοιράζει ...μετρητά ανά μετοχή

Η Quest Holdings μοιράζει ...μετρητά ανά μετοχή
Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Quest Holdings αποφάσισε να διανύμει 0,20 ανά μετοχή μέσα από τη διαδικασία της επιστροφής κεφαλαίου. Ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Θεόδωρος Φέσσας δήλωσε πως ακόμη και μετά την επικείμενη διάθεση των μετρητών, η κεφαλαιακή επάρκεια του Ομίλου θα παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα (στις 30/9/2015 ο καθαρός δανεισμός ήταν αρνητικός).

Οκ. Φέσσας υογράμμισε τηνπρόθεση του εισηγμένου Ομίλου να αποσχίσει μια σειρά ακινήτων του και να τα εισφέρει σε νέα εταιρεία που θα λάβει τη μορφή της ΑΕΕΑΠ και θα εισαχθεί αυτόνομα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σύμφωνα με το euro2day.gr.

«Η αξία των ακινήτων του Ομίλου δεν φαίνεται να απεικονίζεται στην αποτίμηση της μετοχής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και για τον λόγο αυτόν επιχειρούμε να δώσουμε στους μετόχους μας μια παροχή σε είδος που είναι οι τίτλοι της νέας εταιρείας, η οποία θα δημιουργηθεί και θα διαπραγματεύεται στο ΧΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Quest Holdings.

Πρόσθεσε μάλιστα πως για τη εισαγωγή της συγκεκριμένης ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο δεν είναι απαραίτητη μια αύξηση κεφαλαίου μέσω δημόσιας εγγραφής καθώς η νέα εταιρεία θα διαθέτει ήδη επαρκή διασπορά μετόχων (τους περίπου 2.000 μετόχους της Quest Holdings).

Πάντως, η διοίκηση του εισηγμένου Ομίλου διευκρίνισε πως το όλο θέμα θα έρθει προς ψήφιση σε επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων και πως τότε θα παρουσιαστεί το business plan της νέας εταιρείας και οι ενδεχόμενοι τρόποι περαιτέρω ανάπτυξής της.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις μετόχων, το management της εταιρείας ανέφερε ότι:

• Για την επένδυση που έγινε φέτος στον χώρο των POS, οι προοπτικές είναι θετικές σε βάθος πενταετίας. Ωστόσο κατά τη διετία 2015-2016 είχε από την αρχή προβλεφθεί πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν θα είναι κερδοφόρος. «Είμαστε τυχεροί πάντως, γιατί με την επιβολή των capital controls οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ήρθαν στο κέντρο της επικαιρότητας και έγινε ακόμη πιο κατανοητό ότι η φοροδιαφυγή μπορεί να περιοριστεί μέσα από ανιχνεύσιμες συναλλαγές», σημείωσε ο κ. Φέσσας.

• Μέχρι χθες είχαν αποκτηθεί μόλις 40.680 ίδιες μετοχές, καθώς λόγω της γενικότερα χαμηλής εμπορευσιμότητας του τίτλου, η σχετική δυνατότητα αγοράς καθίσταται σαφώς περιορισμένη.

Στο νέο Δ.Σ. της Quest Holdings, ρόλο διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο κ. Απόστολος Γεωργαντζής, που θα συνεχίσει μέχρι νεωτέρας να είναι και CEO της θυγατρικής ACS. Η κ. Έφη Κουτσουρέλη αναλαμβάνει τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου, ο κ. Παντελής Τζωρτζάκης γίνεται ανεξάρτητο και μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, ενώ ο κ. Θεόδωρος Φέσσας παραμένει στη θέση του εκτελεστικού προέδρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ