Στοιχεία «σοκ»: Καθημερινά βάζουν «λουκέτο» 89 επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Στοιχεία «σοκ»: Καθημερινά βάζουν «λουκέτο» 89 επιχειρήσεις στην Ελλάδα
«Σοκ» προκαλούν τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο ΓΓ της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Κουράσης βάση των οποίων κάθε μέρα κλείνουν 89 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα τα χρέη σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία διογκώνονται προκαλώντας τεράστια προβλήματα και στις υπόλοιπες ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας κ.Γ. Κουράσης, μιλώντας στην ΕΡΤ το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων καθημερινά είναι μια πραγματικότητα και αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Συνομοσπονδίας τα χρέη ανέρχονται στα 82 δισ. και με τις προσαυξήσεις πλησιάζουν τα 120 δισ.

Η ΓΣΕΒΒΕ ζητά να δημιουργηθεί ένας ακατάσχετος λογαριασμός συνδεδεμένος με μηχάνημα χρήσης πιστωτικών καρτών στο κατάστημα αλλά και να μειωθεί η προμήθεια των τραπεζών για χρήση καρτών και να εναρμονιστεί με τον κανονισμό της Ε.Ε 2015/751, όπου η διατραπεζική προμήθεια κυμαίνεται στο 0,2% για τις χρεωστικές κάρτες και στο 0,3% για τις πιστωτικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ