Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχασαν το 85% της αξίας τους

Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχασαν το 85% της αξίας τους
Δραματική υποχώρηση της αξίας των ελληνικών επιχειρήσεων ακόμη και 85% καταγράφει ο Independent από το 2007 έως σήμερα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, οι μέτοχοι, οι traders, αλλά και οι απλοί παρατηρητές, μέσα σε πέντε λεπτά, είδαν τις μετοχές να πέφτουν κατακόρυφακατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα φλέρταρε με την έξοδο από την Ευρωζώνη εξηγεί τη ραγδαία πτώση των τραπεζών. Δεν είναι έυκολο να δεχθείς μια πτώση της τάξης του 20% σε ένα ταμπλό χρηματιστηρίου μιας προηγμένης χώρας. Αυτό που συνέβη στην Κίνα ωχριά μπροστά στη συνεδρίαση της Αθήνας. Η αμφιβολία για τη φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών οδήγησε πολλούς επενδυτές να διώξουν από πάνω τους, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, τις μετοχές που κρατούσαν», αναφέρει οΤζάσπερ Λόουλερ της CMC Markets UK.

Οι επενδυτές σημειώνουν πως αυτές οι απαγορεύσεις δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τη δουλειά τους. Ο Σταύρος Καλλινός της Guardian Trust, είπε στο Bloomberg: «Πρόκειται για ολική καταστροφή. Εδώ έχουμε να κάνουμε με Κόλαση. Δεν μπορείς να περιμένεις να λειτουργήσει σωστά η χρηματαγορά όσο υφίστανται τα capital controls. Θα είναι μια σταδιακή διαδικασία και θα κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά από εδώ και πέρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ