Μαρδας: Θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση για τα capital controls σήμερα

Μαρδας: Θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση για τα capital controls σήμερα
Αναμένεται να εκδοθεί νέα Υπουργική απόφαση που θα λύνει πολλά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στις επιχειρήσεις τα capital controls.

Οαναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδαςστο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με παραγωγικούς φορείς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην οικονομία τα capital controls ανακοίνωσε ότι θα εκδοθεί μια νέα Υπουργική απόφαση που θα λύνει ορισμένα προβλήματα χωρίς να αναφερθεί όμως ποια ζητήματα θα αφορά.

Επίσης σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου με τις επιταγές ανέφερε ότι έχει ήδη λάβει μια εισήγηση απο την Ένωση Τραπεζών και θα υπάρξει σχετική απόφαση που θα δίνει λύση. Παράλληλα ανέφερε όμως ότι ο λογιστικός τρόπος κίνησης των χρημάτων απο τις επιταγές θα πρέπει κάποια στιγμή να εφαρμοστεί εξολοκλήρου.

Προτεραιότητα όπως ανέφερε ο κ. Μαρδας είναι να λυθούν όλα τα προβλήματα των επιχειρήσεων ενώ για αύξηση του ορίου ανάληψης απο τα ΑΤΜ και τις τράπεζες ο κ. Μάρδας έκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει προς τον παρόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ