Ποιος κολοσσός ετοιμάζει νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

Ποιος κολοσσός ετοιμάζει νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου
Σε νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, σχεδιάζει να προχωρήσει γνωστός όμιλος στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που υλοποιεί για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του, την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού του και τη δημιουργία ευκαιριών για την απασχόληση νέων ανθρώπων.

Ο λόγος για τον όμιλο ΟΤΕ o oποιος όπως ανακοίνωσε ετοιμάζεται να εφαρμόσει νέοπρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, κυρίως για εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.Η συνολική δαπάνη για την υλοποίησή τους εκτιμάται σε 85 εκατ. ευρώ περίπου για συμμετοχή 700 περίπου εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα που υλοποιεί ο ΟΤΕ δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς η εταιρεία επωμίζεται το σύνολο του κόστους.

Τα Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης εργαζομένων ΟΤΕ που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση προβλέπουν, μεταξύ άλλων:

1. Τη χορήγηση οικονομικού κινήτρου με στόχο την αναπλήρωση μεγάλου μέρους των σημερινών καθαρών αποδοχών του εργαζόμενου μέχρι την άμεση λήψη σύνταξης (από 60% έως 90% περίπου, ανάλογα το πρόγραμμα που συμμετέχουν)

2. Την προβλεπόμενη για το προσωπικό ΟΤΕ αποζημίωση σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης

3. Μικτό ποσό περίπου ίσο με το κόστος της αναγνώρισης του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας, που ανέρχεται μέχρι του μικτού ποσού των €11.000 περίπου

4. Ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη καθώς και

5. Προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

Οι εκτιμώμενες συνολικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένου για την αυτασφάλιση των εργαζομένων θα καταβληθούν απευθείας από τον ΟΤΕ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει σχεδιάσει Ειδικά Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης βάσει των ετών υπηρεσίας για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων ΟΤΕ (προσωπικό σε διοικητικές υπηρεσίες, καταστήματα, call centers κλπ) που δεν είναι κοντά στη συνταξιοδότηση, καθώς και για εργαζομένους της COSMOTE.

Στις οικονομικές παροχές των προγραμμάτων περιλαμβάνονται η προβλεπόμενη για το προσωπικό αποζημίωση σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, καθώς και επιπλέον οικονομικό κίνητρο της τάξης των 20 περίπου σημερινών μικτών μισθών του εργαζόμενου. Επιπλέον, παρέχεται ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη και προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι την είδηση είχε κάνει γνωστή προ ημερών το fpress.gr. Θυμηθείτε το σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ