Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από τον ΟΤΕ

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από τον ΟΤΕ
Σε μεγάλο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου σχεδιάζει να προχωρήσει ο ΟΤΕ.


Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα θα αφορά όσους εργαζόμενους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, αλλά και όσους θέλουν να επιλέξουν να λάβουν ένα χρηματικό ποσό και να αποχωρήσουν οικιοθελώς.
H νέα εθελουσία θα έχει περίπου τους ίδιους όρους με αυτή που πραγματοποιήθηκε το 2013, το οποίο προέβλεπε για όσους ήταν κοντά στη σύνταξη την καταβολή όλων των ασφαλιστικών εισφορών και την καταβολή του 80% του μισθού των εργαζομένων μέχρι να συμπληρώσουν το όριο συνταξιοδότησης και άλλα μπόνους. Τότε είχαν αποχώρησαν 1817 εργαζόμενοι, με κόστος 250,9 εκατ. ευρώ, ενώ η ετήσια εξοικονόμηση δαπανών για τον Οργανισμό ήταν περίπου 94 εκατ. ευρώ.
Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού και θα αφορά περίπου 1.000 εργαζόμενους. Επίσης εξετάζονται και τα κίνητρα που θα μπορούσαν να δοθούν σε όσους κυρίως έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια εργασίας.
Το πρόγραμμα της εθελουσίας θα αφορά πιθανότατα και τους εργαζόμενους στην Cosmote και σχετίζεται με τις προθέσεις της διοίκησης του Ομίλου να προχωρήσει στην τελική ενοποίηση των εταιρειών ΟΤΕ – Cosmote η οποία πρακτικά έχει γίνει και απομένει μόνο το τυπικό κομμάτι.

Ε.Μ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ