Ιntracom: Δεσμεύτηκαν 41 εκατ ευρώ για την Teledome

Ιntracom: Δεσμεύτηκαν 41 εκατ ευρώ για την Teledome
Τη  δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Intracom μέχρι του ποσού των 41 εκατ ευρώ αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.


Το Μονομελές έκανε δεκτό το αίτημα των μετόχων της Teledome και διέταξε την δέσμευση του ποσού των 41 εκατ ευρώ της Intracom μέχρι την συζήτηση της απόφασης η οποία έχει οριστεί για τις 14 Μαϊου 2015.
Στελέχη της Intracom εκφράζουν την πεποίθηση ότι η απόφαση θα είναι θετική για τον Όμιλο.
Τα ασφαλιστικά μέτρα της Teledome κατά της Intracom εκδικάστηκαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, ενώ ο Όμιλος δεν έχει σχηματίσει σχετική πρόβλεψη στα αποτελέσματα του σε περίπτωση που χάσει την δίκη.

Οι αγωγές της Teledome εναντίον της Intracom ξεκίνησαν το 2008 από τους μετόχους της πρώτης οι οποίοι επικαλέστηκαν ηθική βλάβη λόγω της ακύρωσης της συμφωνίας συγχώνευσης των εταιρειών Hellas Online, Unibrain και Teledome με ευθύνη της Intracom.

Eιδικότερα τον Αύγουστο του 2007 η Ιntracom ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Teledome, η οποία τότε είχε τζίρο 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ιδιόκτητο πανελλαδικό δίκτυο υποδομών και 180 εργαζόμενους.

Στην αρχή μεταβιβάστηκε το 39% των μετοχών αντί ποσού 9,2 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο 61% των μετοχών θα μεταβιβαζόταν, σύμφωνα με τη συμφωνία, αμέσως μετά την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και την ολοκλήρωση ελέγχων στην εταιρεία.
Η σύμβαση αγοραπωλησίας προέβλεπε ότι οι μέτοχοι θα διέκοπταν την υπό ολοκλήρωση εισαγωγή της Teledome στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και θα υπερψήφιζαν τη συγχώνευση της Teledome με τις θυγατρικές της Intracom, την HOL και την Unibrain, με σκοπό τη δημιουργία ισχυρού επιχειρηματικού ομίλου, που θα εισαγόταν στο X.A.
Τον Νοέμβριο του 2007 η Intracom ανακοινώνει τη ματαίωση της εξαγοράς του υπόλοιπου 61% της Teledome, ισχυριζόμενη ότι ύστερα από νομικό και οικονομικό έλεγχο που διεξήχθη προέκυψαν «ευρήματα» που της έδιναν το δικαίωμα να υπαναχωρήσει.
Έκτοκτε η Teledome ξεκίνησε δικαστική διαμάχη εναντίον του Ομίλου της Intracom, καθώς όπως υποστηρίζει μετά την ακύρωση της συγχώνευσης, η εταιρία οδηγήθηκε στην απαξίωση.