Η Apple έχει αξία 10 φορές μεγαλύτερη από όλες τις εισηγμένες στο ΧΑ

Η Apple έχει αξία 10 φορές μεγαλύτερη από όλες τις εισηγμένες στο ΧΑ
Προ ημερών το Bloomberg έκανε μία αποτίμηση της Apple σε σχέση με το ρωσικό χρηματιστήριο. Εμείς σήμερα κάνουμε μία αποτίμηση της μεγαλύτερης εταιρίας τεχνολογίας στον κόσμο σε σχέση με το ελληνικό χρηματιστήριο. Την περασμένη Παρασκευή η μετοχή της Apple έκλεισε σε ιστορικά υψηλά στα 114,18 δολάρια, με αποτέλεσμα την εκτόξευση της αποτίμησης της στα 669,65 δισ. δολάρια.


Τι σημαίνει αυτό; Ότι σήμερα η αξία της Apple είναι πάνω από 10 φορές μεγαλύτερη από το σύνολο του ελληνικού χρηματιστηρίου, η κεφαλαιοποίηση του οποίου ανέρχεται στα 58 δις ευρώ.
Εάν υποθετικά μπορούσε να πωληθεί η Apple με τα χρήματα αυτά μπορεί, υποθετικά πάλι, να αγορασθούν κατά 10 φορές όλες οι εταιρίες που είναι εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Μάλιστα υπολογίζεται ότι από τα ρέστα της διαφοράς της αξίας της Apple από την 10πλάσια αξία του ελληνικού χρηματιστηρίου θα αρκούσαν για να αγορασθούν 20 εκατομμύρια iPhones των 64 gigabyte, με βάση τις τιμές της Apple. Θα ήταν δηλαδή αρκετά για να έχουν δύο iPhone σχεδόν όλοι οι Ἐλληνες πολίτες.
Να σημειωθεί ότι η Apple προβλέπει άνοδο στις πωλήσεις τριμήνου ενώ διαθέτει και 155 δισ. δολάρια σε ρευστό στα ταμεία της. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Apple είναι μεγαλύτερη σε αξία και από τα χρηματιστήρια της Σιγκαπούρης, της Ιταλίας και της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ