Γιατί η Intralot εγκαταλείπει την... Βικτώρια

Γιατί η Intralot εγκαταλείπει την... Βικτώρια
Να αποσυρθεί από την αγορά των τυχερών παιχνιδιών της Βικτώριας στην Αυστραλία αποφάσισε η Ιntralot του Ομίλου Κόκκαλη μετά από 7 χρόνια συνεχής παρουσίας.


Ο λόγος αποχώρησης, είναι οι ζημιές ύψους 63 εκατ. δολάρια που παρουσίασε η Intralot στην περίοδο της δραστηριοποίησης της στην εν λόγω αγορά.
Η Intralot είχε δεκαετές συμβόλαιο στη Βικτώρια για τα ξυστά και το λαχείο Keno.
Η προηγούμενη Εργατική κυβέρνηση είχε υποστηρίξει, όταν έσπαγε το μονοπώλιο της Tatts Group το 2007 πως τα συνολικά κέρδη της πολιτείας (από τα μερίσματα και τους φόρους) θα ανερχόταν στα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.
Όμως, η κατάσταση όπως αποδείχτηκε, ήαν εντελώς διαφορετική για την ελληνική εταιρία, η οποία έχει έρθει σε συμφωνία με Tatts να παραδώσει την άδειά της, επιτρέποντας "στο γίγαντα των τυχερών παιχνιδιών¨ να διεκδικήσει το μονοπώλιο των λαχειοφόρων αγορών από το Φεβρουάριο του 2015.
Η Ιntralot πάντως έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη, διεκδικώντας 63,4 εκατ δολάρια, υποστηρίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές της είχαν αποκρύψει από την αρχή ότι η Tatts Group είχε αποκλειστική συμφωνία για να έχει παρουσία στις βιτρίνες και την καλύτερη θέση στα διάφορα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών.
Η συμφωνία με την Intralot, η οποία υπεγράφη από την Εργατική κυβέρνηση το 2007, εθεωρείτο ως μια ως μια μεγάλη συμφωνία για το κράτος, η οπποία όμως τελικά κατέληξε σε αποτυχία.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Τυχερών Παιχνιδιών Edward O'Donohue «η διπλή άδεια ήταν μια πηγή απογοήτευσης για τους πράκτορες από τότε που εισήχθη από την προηγούμενη Εργατική κυβέρνηση». Σύμφωνα με τον ίδιο, «Οι δαπάνες που συνδέονται με την πώληση των προϊόντων λαχείο θα υποχωρήσουν από τον προσεχή Φεβρουάριο κατά 1.600 δολλάρια ετησίως για τους περισσότερους πράκτορες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ