Τα λεφτά τους πίσω ζητούν οι επιβάτες της Malaysia - Η εταιρεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης

Τα λεφτά τους πίσω ζητούν οι επιβάτες της Malaysia - Η εταιρεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης
Μεγάλα ερωτήματα γεννιούνται για το μέλλον των μαλαισιανών αερογραμμών «Malaysia Airlines» ύστερα από το δεύτερη συνεχόμενη αεροπορική τραγωδία που βιώσε μέσα στο μικρό διάστημα των τεσσάρων μηνών. 

Ένα δυσοίωνο μέλλον διαγράφεται γύρω από την μαλαισιανή εταιρία αερομεταφορών αφού η νέα αεροπορική τραγωδία που συνέβη σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών από την προηγούμενη, οδηγεί σε συνεχόμενη πτώση των κερδών της με τις κρατήσεις θέσεων να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη.

H πρώτη αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε στις 8 Μαρτίου όταν ένα Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε έχοντας μαζί του 239 επιβαίνοντες. Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από την πρωτεύσουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. Μέχρι σήμερα η υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί, ωστόσο όμως οι εμπειρογνώμονες που έχουν ασχοληθεί εξονυχιστικά με το θέμα υποστηρίζουν ότι βάση στοιχείων από τους δορυφόρους, το μοιραίο αεροπλάνο έληξε το ταξίδι του κάπου στο νότιο Ινδικό Ωκεανό παρασύροντας στον θάνατο και τους 239 επιβάτες του.

Τέσσερις μήνες μετά το τραγικό συμβάν, η εταιρία χρεώνεται ένα δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα. Αυτή τη φορά πρόκειται για την κατάρριψη του αεροπλάνου της πτήσης ΜΗ17 το οποίο αναχώρησε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, σπείροντας τον θάνατο και στους 298 επιβάτες του.

Μετά το δεύτερο συμβάν, τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας δείχνουν ότι η Μalaysia Airlines βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Η εταιρία βλέπει τις κρατήσεις θέσεων να ακυρώνονται παγκοσμίως η μία μετά την άλλη μειώνοντας κατακόρυφα τα κέρδη της. Ήδη από την πρώτη τραγωδία, οι συνέπειες που είχε υποστεί η εταιρία ήταν δραματικές με την μετοχή της να σημειώνει πτώση 40%. Τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της εταιρίας. Αναφέρεται ότι το διάστημα εκείνο οι ζημιές ανήλθαν στα 137 εκατομμύρια δολάρια σηματοδοτώντας το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο της πτώσης των κερδών.

Η μαλαισιανή εταιρία δήλωσε ότι μετά την δεύτερη συνεχόμενη αεροπορική τραγωδία θα προχωρήσει σε επιστροφή χρημάτων σε όσους πελάτες της επιθυμούν για ευνόητους λόγους να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους.

Εκπρόσωπος της εταιρίας ανακοίνωσε ότι "Οι επιβάτες μπορούν να ανταλλάξουν ή να ακυρώσουν, μέχρι την Πέμπτη, εισιτήρια για τα οποία είχαν κάνει κράτηση έως την 31η Δεκεμβρίου" και στη συνέχεια ανέφερε ότι "Υπό το φως της υπόθεσης της πτήσης MH17, η Malaysia Airlines θα επιστρέψει ακέραιο το ποσό στους επιβάτες που επιθυμούν να αλλάξουν προορισμό. Οι επιβάτες που επιθυμούν να αναβάλουν ή να ακυρώσουν το εισιτήριο τους, θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια για τα οποία δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ