Όμιλος Κυριακού - Quatar Investment Authority: Επενδυτικό fund στην Ελλάδα με δύναμη πυρός 1 δισ.

Όμιλος Κυριακού - Quatar Investment Authority: Επενδυτικό fund στην Ελλάδα με δύναμη πυρός 1 δισ.

Το fund θα επικεντρωθεί σε μία σειρά κλάδων

Tο Κ Group, ο διεθνής όμιλος επενδύσεων της οικογένειας Κυριακού και το Quatar Investment Authority (QIA), το επενδυτικό fund του Κατάρ, ανακοινώνουν ότι δημιούργησαν επενδυτικό fund με κεφάλαια 1 δισ. δολάρια από την QIA για την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τη διαχείριση του fund θα έχει ο Όμιλος Κυριακού (μέσω συνδεδεμένων εταιρειών του) και θα επενδύσει και δικά του κεφάλαια. Το fund θα επικεντρωθεί σε μία σειρά κλάδων, όπως η τεχνολογία, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, τα logistics, η ναυτιλία, η υγεία, ο τουρισμός και άλλοι, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, ενώ δεν θα στοχεύσει στον κλάδο των media.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες του Ομίλου Κυριακού με επιχειρηματικούς κολοσσούς της Μέσης Ανατολής, καθώς και άλλους διεθνείς επενδυτές.

Ο Θοδωρής Κυριακού, μέτοχος του K Group, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με την QIA. Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία δημιουργεί ελκυστικές προοπτικές και ευκαιρίες για εγχώριους, αλλά και διεθνείς επενδυτές. Η συμφωνία αυτή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη μακροχρόνια δέσμευσή μας για δημιουργία βιώσιμων και αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων σε διαφορετικούς κλάδους».

Ο Mansoor Al-Mahmoud, CEO του QIA, δήλωσε: «Η δέσμευση του QIA για επενδύσεις στην Ελλάδα, σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη μας στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, η οποία ωθούμενη από την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να υπερβαίνει σε ρυθμό ανάπτυξης την Ευρωζώνη. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το QIA, η φιλοσοφία του Κ Group βασίζεται σε ένα μακροπρόθεσμο όραμα και στην προσήλωση σε ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους που προσφέρουν λύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ