Aegean: Μέρισμα 0,75 ευρώ ανά μετοχή για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια

Aegean: Μέρισμα 0,75 ευρώ ανά μετοχή για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια

Βασιλάκης: Προχωράμε με προσεκτικά βήματα που δίνουν δυναμική στο μέλλον της AEGEAN

Μέρισμα για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια θα διανείμει για την οικονομική χρήση του 2023 η Aegean. Όπως ανέφερε, κατά τη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση ο πρόεδρος της εισηγμένης αεροπορικής εταιρείας Ευτύχης Βασιλάκης, η εταιρεία έχοντας εξαντλήσει όλες τις υποχρεώσεις δανειακές ή έμμεσες προς το Δημόσιο, όπως τα warrants, προτείνει στη γ.σ. τη διανομή μερίσματος για το 2023 ύψους 0,75 ευρώ ανά μετοχή ή 67,6 εκατ. ευρώ περίπου.

Ως ημερομηνία αποκοπής ορίστηκε η Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, η ημερομηνία καταγραφής προσδιορισμού δικαιούχων είναι η Τρίτη 21 Μαΐου 2024, ενώ η καταβολή θα γίνει τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Εχοντας ήδη ολοκληρώσει μία χρονιά με υψηλές επιδόσεις η AEGEAN προχωρά με «λελογισμένα και προσεκτικά βήματα πάντα όμως με έναν χαρακτήρα που θα δίνουν μία δυναμική για το μέλλον της εταιρείας» ανέφερε ο κ. Βασιλάκης.

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά για τη στήριξή σας στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Μια περίοδο που όπως αποδείχτηκε καταφέραμε και βγήκαμε πιο δυνατοί» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης.

Συνολικά για το 2024, η AEGEAN θα συνεχίσει να «επενδύει» στο δίκτυό της και προγραμματίζει να διαθέσει 19,5 εκατ. θέσεις από τις 7 βάσεις της, καλύπτοντας 47 χώρες με 249 δρομολόγια. Ενδεικτικά από την Αθήνα η Aegean προγραμματίζει αύξηση χωρητικότητας 7%, με αύξηση αντίστοιχα και από το δίκτυο της Θεσσαλονίκης αλλά και στο σύνολο του δικτύου.

Για το 2024, η εταιρεία αναμένεται να παραλάβει 5 νέα αεροσκάφη της οικογενείας Α320 neo και δύο ακόμη ATR. Σε συνέχεια της μεγάλης συμφωνίας παραγγελίας του 2018 με την Airbus, η Αegean έχει παραλάβει μέχρι σήμερα 28 αεροσκάφη neo, με την προοπτική να γίνει η παραλαβή 22 επιπλέον αεροσκαφών την περίοδο έως το 2028.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ