H Revoil απέκτησε άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας

H Revoil απέκτησε άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας

Άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην εταιρεία Revoil, ισχύος 100 MW και διάρκειας 20 ετών, σε συνέχεια σχετικής αίτησής της, προχώρησε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), με την Ε-58/2024 απόφασή της.

Με την απόκτηση της συγκεκριμένης άδειας η Revoil διευρύνει τις δυνατότητές της στον στόχο της πράσινης μετάβασης μέσω της ενασχόλησής της με τον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη έχει προαναγγείλει τα σχέδια της στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Πρόσφατα σε παρουσίαση στην Ενωση Θεσμικών η διοίκηση είχε αναφέρει ότι:

  • Λειτουργεί ήδη ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1,1 Mw στην Εύβοια.
  • Βρίσκεται στο στάδιο της αναμονής σύνδεσης άλλων δύο πάρκων συνολικής ισχύος 13,34 Mw σε Αρκαδία και Θήβα.
  • Μονάδες συνολικής ισχύος 12 Mw βρίσκονται υπό κατασκευή (ελπίζεται να ξεκινήσουν να παράγουν έσοδα από το 2025), πέραν των 124 Mw που βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδοτικής ωρίμανσης και δεν μπορεί να προβλεφθεί με ασφάλεια το πότε θα αρχίσουν να αποδίδουν προς όφελος της εισηγμένης (εκτίμηση ότι αυτό θα γίνει εντός της επόμενης πενταετίας).

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η Εταιρία REVOIL Α.Ε.Ε.Π. γνωστοποιεί ότι η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Α.Ε.Υ.) με την Ε-58/2024 απόφασή της χορήγησε άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Εταιρία ισχύος 100MW και διάρκειας 20 ετών σε συνέχεια σχετικής αίτησής της.

Με την απόκτηση της συγκεκριμένης άδειας η REVOIL διευρύνει τις δυνατότητές της στο στόχο της πράσινης μετάβασης μέσω της ενασχόλησής της με το χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Με την αξιοποίηση της άδειας η REVOIL πλαισιώνει το κομμάτι της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις Aνανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στην εμπορία – προμήθεια στον τελικό καταναλωτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ