Σε συναγερμό οι πολυεθνικές στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς - Πως λειτουργούν

Σε συναγερμό οι πολυεθνικές στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς - Πως λειτουργούν


Τράπεζες, αεροπορικές και εμπορικές επιχειρήσεις ζητούν εργασία από το σπίτι και περιορίζουν τις δραστηριότητες τους

 

 

 

Αρκετές πολυεθνικές έκλεισαν προσωρινά ορισμένες επιχειρήσεις στο Ισραήλ και ζήτησαν από τους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι καθώς η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη βάση μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς το Σαββατοκύριακο.

Ταξιδιωτικές

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες της Ασίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ ανέστειλαν τις απευθείας πτήσεις προς το Τελ Αβίβ.

Delta Air Lines:
Η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να ακυρώσει τις πτήσεις της Delta στο Τελ Αβίβ έως τις 31 Οκτωβρίου, καθώς παρακολουθεί τα γεγονότα στην περιοχή.

El Al :
Η αεροπορική εταιρεία θα πραγματοποιήσει περισσότερες πτήσεις για να φέρει εφέδρους πίσω στο Ισραήλ για να βοηθήσει στη μεγαλύτερη κινητοποίηση στην ιστορία της χώρας.

Royal Caribbean:
Η εταιρεία κρουαζιέρας θα προσαρμόσει πολλά δρομολόγια στην περιοχή και ότι οι επηρεαζόμενοι επισκέπτες ειδοποιούνταν απευθείας.

Carnival :
Έχει προσαρμόσει τα δρομολόγια κρουαζιέρας και δεν πραγματοποιεί κινήσεις προς λιμάνια στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή.

Norwegian Cruise Line Holdings:
Η εταιρεία έχει τροποποιήσει ή ανακατευθύνει τα δρομολόγια που επισκέπτονται το Ισραήλ τον Οκτώβριο και θα αξιολογήσει την κατάσταση.

InterContinental Hotels Group:
Η IHG Hotels & Resorts δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Ισραήλ και έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας μέσα και γύρω από τα ξενοδοχεία της.

Το Six Senses Shaharut και το Hotel Indigo Tel Aviv - Diamond District έκλεισαν προσωρινά, αλλά τα άλλα ξενοδοχεία τους στο Ισραήλ παραμένουν ανοιχτά και λειτουργούν, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.


Πετρελαϊκές

Chevron :

Ο Νο. 2 παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ έλαβε εντολή από το υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ να κλείσει το κοίτασμα φυσικού αερίου Tamar στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας τη Δευτέρα.


Τράπεζες

JPMorgan Chase:

Η τράπεζα της Wall Street ζήτησε από περισσότερους από 200 υπαλλήλους στο Ισραήλ να εργάζονται από το σπίτι, σύμφωνα με το Reuters.

Goldman Sachs:
Οι υπάλληλοι της τράπεζας στο γραφείο της στο Τελ Αβίβ κλήθηκαν να εργαστούν από το σπίτι, δήλωσε εκπρόσωπος.

Bank of America (BAC.N):
Το γραφείο του Τελ Αβίβ θα παραμείνει κλειστό προς το παρόν και η τράπεζα θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την τοπική κατάσταση τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα, που είδε το Reuters.

Morgan Stanley:
Το Bloomberg News ανέφερε ότι η τράπεζα έχει γραφείο στο Ισραήλ και έχει επίσης πει στο προσωπικό της να εργάζεται από το σπίτι για το άμεσο μέλλον.

Citigroup:
Η Citigroup, η τοπική ιστοσελίδα της οποίας ανέφερε ότι έχει τη μεγαλύτερη παρουσία μεταξύ των ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο Ισραήλ, έχει προσφέρει ευελιξία στο προσωπικό στη χώρα να εργάζεται από το σπίτι ή το γραφείο σύμφωνα με το Reuters.

Bank of America:
Το γραφείο της τράπεζας στο Τελ Αβίβ θα παραμείνει κλειστό προς το παρόν, είπε η τράπεζα στο προσωπικό σε εσωτερικό υπόμνημα .

ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΙΑ

Λιμάνια Αδάνι :
Η Adani Ports του Ινδού δισεκατομμυριούχου Gautam Adani, διαχειριστής του λιμανιού της Χάιφα στο βόρειο Ισραήλ, δήλωσε ότι το λιμάνι είναι λειτουργικό, αλλά πρόσθεσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και είναι προετοιμασμένη με ένα σχέδιο επιχειρηματικής συνέχειας.

FedEx:
Η παγκόσμια εταιρεία διανομής έχει αναστείλει τις υπηρεσίες της στη χώρα.

UPS:
Η μεγαλύτερη εταιρεία παράδοσης δεμάτων στον κόσμο δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις εντός και εκτός Ισραήλ.
Ενώ ενδέχεται να προκύψουν διακοπές στην υπηρεσία, η UPS είπε ότι έχει σχέδια έκτακτης ανάγκης να μεταφέρει αποστολές που βρίσκονται ήδη στο Ισραήλ στους προορισμούς τους όσο πιο γρήγορα είναι ασφαλές.

Τεχνολογικές

Nvidia:

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο που χρησιμοποιούνται για τεχνητή νοημοσύνη και γραφικά υπολογιστών δήλωσε ότι ακύρωσε μια σύνοδο κορυφής AI που είχε προγραμματιστεί για το Τελ Αβίβ την επόμενη εβδομάδα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Jensen Huang επρόκειτο να μιλήσει στο συνέδριο.

Λιανική

H&M:
Η εταιρεία ρούχων ανακοίνωσε ότι ο τοπικός συνεργάτης της στο franchise έκλεισε προσωρινά όλα τα καταστήματα στο Ισραήλ.

Inditex:
«Τα καταστήματά μας θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά και τα χρονοδιαγράμματα επιστροφής θα παραταθούν κατά 30 ημέρες από την επαναλειτουργία τους», σύμφωνα με τον ιστότοπο της Zara στο Ισραήλ.
Ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής μόδας στον κόσμο έχει 84 καταστήματα στο Ισραήλ, όλα λειτουργούν υπό franchise.

Decathlon:
Ένα πανό στον ιστότοπο του μεγαλύτερου λιανοπωλητή αθλητικών ειδών στον κόσμο στο Ισραήλ έγραφε "Λόγω της κατάστασης ασφαλείας, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις. Ας ελπίσουμε για πιο ήσυχες μέρες".

Φάρμαλα

Eli Lilly and Co :
Η φαρμακευτική εταιρεία είπε ότι παρακολουθεί στενά την εξελισσόμενη κατάσταση στο Ισραήλ και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομνένων μέσα και κοντά στις πληγείσες περιοχές.
Εργάζεται επίσης για να διασφαλίσει ότι όλες οι κρίσιμες λειτουργίες θα παραμείνουν σε ισχύ για την παροχή αδιάλειπτης παροχής φαρμάκων Lilly στους ασθενείς στην περιοχή.

Bristol-Myers Squibb :
Η βιοφαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση στο Ισραήλ και διατηρεί προμήθεια φαρμάκων για ασθενείς στην περιοχή.

Teva Pharmaceutical Industries:

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής γενόσημων φαρμάκων στον κόσμο ανακοίνωσε ότι η παραγωγή παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστη και ότι διατηρεί σχέδια έκτακτης ανάγκης με εφεδρικές τοποθεσίες παραγωγής για βασικά προϊόντα.
Η Teva επί του παρόντος δεν αναμένει σημαντική επίδραση στην επιχειρηματική ή οικονομική και λειτουργική της απόδοση. Οι πωλήσεις της εταιρείας στο Ισραήλ αντιπροσωπεύουν μόλις το 2% των παγκόσμιων εσόδων της, ενώ η παραγωγή στη χώρα αποτελεί λιγότερο από το 8% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής σε δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ