Aegean: Στα 13,9 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Eurobank Equities

Aegean: Στα 13,9 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Eurobank Equities

Παρά το ράλι, που έχει ξεπεράσει το 110% από τις αρχές του έτους, η αποτίμηση παραμένει ελκυστική

Στα 13,9 ευρώ, από τα 9 ευρώ προηγουμένως, ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Aegean η Eurobank Equities, δίνοντας σύσταση αγοράς και μιλώντας για «ανέφελους ουρανούς» πάνω από την αεροπορική.

Η μετοχή της Aegean έχει ανακάμψει πάνω από 40% από τα προ-πανδημίας επίπεδα, με τη βοήθεια του βελτιωμένου momentum των αποτελεσμάτων της, της ισχυρής ζήτησης του καλοκαιριού και των προοπτικών του τουρισμού.

Παρά το ράλι, που έχει ξεπεράσει το 110% από τις αρχές του έτους, η αποτίμηση παραμένει ελκυστική (περίπου στο 5,2 EV/EBITDAR), καθώς τα κέρδη έχουν και αυτά εκτιναχθεί, σημειώνουν οι αναλυτές.

Με τη μετοχή να εμφανίζει discount άνω του 20% έναντι των καλύτερων ανταγωνιστών της και την εταιρεία να παρουσιάζει πολύ ισχυρό ισολογισμό και να είναι καλά τοποθετημένη για την επιστροφή στις πληρωμές μερισμάτων (προβλέπεται μέρισμα 0,26 ευρώ από τα κέρδη του 2023), η Eurobank Equities σημειώνει ότι το προφίλ ρίσκου/ανταμοιβής παραμένει ελκυστικό.

Οι αναλυτές έχουν αναβαθμίσει κατά 18% τις προβλέψεις τους για τα EBITDA του 2023, με δεδομένες τις ισχυρές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου και τις προβλέψεις για την καλοκαιρινή σεζόν. Ειδικότερα, τα EBITDA προβλέπονται στα 355 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 29% σε σχέση με πέρυσι.

Οι εκτιμήσεις τους για τον τζίρο της Aegean αναβαθμίζονται κατά 5%, στα 1,6 δισ. ευρώ (αύξηση 22% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ