ΗΠΑ:Συμφωνία Binance και SEC για τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών της

 ΗΠΑ:Συμφωνία Binance και SEC για τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών της


Η SEC ανέφερε ότι η εντολή έκτακτης ανάγκης που εξασφαλίστηκε για τους πελάτες της Binance.US θα προστατεύσει τα περιουσιακά τους στοιχεία και θα διασφαλίσει ότι μπορούν να συνεχίσουν να αποσύρουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία 

 

Η Binance, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, και η Binance.US έχουν συνάψει συμφωνία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να διασφαλίσουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία των αμερικανών πελατών θα παραμείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι να επιλυθεί η αγωγή που κατατέθηκε αυτόν τον μήνα από τη ρυθμιστική υπηρεσία.

Η συμφωνία, που αποκαλύφθηκε στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν αργά την Παρασκευή, εξακολουθεί να απαιτεί την έγκριση του ομοσπονδιακού δικαστή που επιβλέπει τη δίκη. Για να βεβαιωθεί ότι τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών των Η.Π.Α. δεν μεταφέρονται στο εξωτερικό, η συμφωνία επιτρέπει μόνο στους υπαλλήλους της Binance.US πρόσβαση σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία.

Η SEC στις 5 Ιουνίου μήνυσε τη Binance, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και ιδρυτή της Changpeng Zhao και τον χειριστή του Binance.US, ισχυριζόμενη ότι η Binance διόγκωσε τεχνητά τους όγκους συναλλαγών της, εκτροπή κεφαλαίων πελατών, απέτυχε να περιορίσει τους πελάτες των ΗΠΑ από την πλατφόρμα της και παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τους ελέγχους επιτήρησης της αγοράς.

Η μήνυση και η μήνυση που κατατέθηκε από την SEC την επόμενη μέρα κατά του μεγάλου χρηματιστηρίου των ΗΠΑ Coinbase (COIN.O) αντιπροσώπευαν μια δραματική κλιμάκωση της καταστολής του κλάδου από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η οποία δεν επιλύει την αγωγή της SEC, η Binance.US θα λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι κανένας αξιωματούχος της Binance Holdings δεν έχει πρόσβαση σε ιδιωτικά κλειδιά για τα διάφορα πορτοφόλια της, πορτοφόλια υλικού ή πρόσβαση root στα εργαλεία Υπηρεσιών Διαδικτύου της Binance.US των ΗΠΑ, έδειξαν τα δικαστικά αρχεία.


Η SEC ανέφερε σε δήλωση το Σάββατο ότι η εντολή έκτακτης ανάγκης που εξασφαλίστηκε για τους πελάτες της Binance.US θα προστατεύσει τα περιουσιακά τους στοιχεία και θα διασφαλίσει ότι μπορούν να συνεχίσουν να αποσύρουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία.

"Δεδομένου ότι οι Changpeng Zhao και Binance έχουν τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των πελατών των πλατφορμών και μπόρεσαν να συνδυάσουν τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών ή να εκτρέψουν τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών όπως θέλουν... αυτές οι απαγορεύσεις είναι απαραίτητες για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων των επενδυτών", δήλωσε ο Gurbir Grewal, διευθυντής του Το τμήμα επιβολής της SEC, ανέφερε στη δήλωση.

Ένας εκπρόσωπος της Binance δήλωσε σε δήλωση το Σάββατο: "Αν και υποστηρίζουμε ότι το αίτημα της SEC για έκτακτη ανακούφιση ήταν εντελώς αδικαιολόγητο, είμαστε ικανοποιημένοι που η διαφωνία σχετικά με αυτό το αίτημα επιλύθηκε με αμοιβαία αποδεκτούς όρους. Τα χρήματα των χρηστών ήταν και θα είναι πάντα ασφαλή και ασφαλής σε όλες τις πλατφόρμες που σχετίζονται με το Binance."

Σύμφωνα με άλλες διατάξεις της προτεινόμενης συμφωνίας, η Binance.US θα δημιουργήσει νέα πορτοφόλια κρυπτογράφησης στα οποία δεν έχουν πρόσβαση οι υπάλληλοι του παγκόσμιου χρηματιστηρίου, θα παράσχει πρόσθετες πληροφορίες στην SEC και θα συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα ταχείας ανακάλυψης, ανέφεραν οι καταθέσεις.

Η θυγατρική της Binance στις ΗΠΑ διέκοψε τις καταθέσεις σε δολάρια την περασμένη εβδομάδα και έδωσε στους πελάτες προθεσμία έως τις 13 Ιουνίου για να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους σε δολάρια, αφού η SEC ζήτησε από το δικαστήριο να δεσμεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ