ΗΠΑ: Εκροές 790 εκατ. δολ. το τελευταίο 24ωρο για την Binance

ΗΠΑ: Εκροές 790 εκατ. δολ. το τελευταίο 24ωρο για την Binance

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μήνυσε τη Δευτέρα τη Binance, τον διευθύνοντα σύμβουλό της Changpeng Zhao και τον χειριστή του Binance.US τους οποίους  αποκάλεσε «ιστό εξαπάτησης» που προσπαθούν να παρακάμψουν τους νόμους των ΗΠΑ

 

Οι επενδυτές άντλησαν περίπου 790 εκατομμύρια δολάρια από το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Binance και τη θυγατρική του στις ΗΠΑ τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία δεδομένων Nansen, μια ημέρα αφότου κορυφαία ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ μήνυσε και τα δύο ανταλλακτήρια.

Η Binance σημείωσε καθαρές εκροές 778,6 εκατομμυρίων δολαρίων στο blockchain ethereum, με τη θυγατρική της στις ΗΠΑ, Binance.US, να καταγράφει καθαρές εκροές 13 εκατομμυρίων δολαρίων, έγραψε η Nansen στο Twitter.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μήνυσε τη Δευτέρα τη Binance, τον διευθύνοντα σύμβουλό της Changpeng Zhao και τον χειριστή του Binance.US τους οποίους αποκάλεσε «ιστό εξαπάτησης» που προσπαθούν να παρακάμψουν τους νόμους των ΗΠΑ.

Η SEC ισχυρίστηκε σε 13 κατηγορίες ότι η Binance διόγκωσε τεχνητά τους όγκους συναλλαγών της, προχώρησε σε εκτροπή κεφαλαίων πελατών, απέτυχε να περιορίσει τους πελάτες των ΗΠΑ από την πλατφόρμα της και παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τους ελέγχους εποπτείας της αγοράς.

Η μήνυση, η οποία ανέφερε μια σειρά από πρακτικές που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από το Reuters σε μια σειρά ερευνών για το χρηματιστήριο, σηματοδοτεί το πιο σημαντικό βήμα κατά μιας εταιρείας κρυπτογράφησης από την SEC.

Σε δηλώσεις της τη Δευτέρα, η Binance είπε ότι συνεργαζόταν με τις έρευνες της SEC και «εργάστηκε σκληρά για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες τους», συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας επίτευξης διευθέτησης μέσω διαπραγματεύσεων. «Σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε την πλατφόρμα μας σθεναρά», ανέφερε σε ένα blog.

Το Bitcoin παρέμεινε σταθερό μετά την πτώση άνω του 5% χθες, και κατέγραψε την χειρότερη ημερήσια πτώση του από τις 19 Απριλίου. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ήταν τελευταία στα 25.723 $, σταθερό την ημέρα, αλλά σταθεροποιήθηκε κοντά σε χαμηλά άνω των δύο μηνών.

«Είναι ένα ακόμη πλήγμα για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης και τα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων του κόσμου», δήλωσε ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG Markets.

Το κρυπτονόμισμα BNB της Binance, το τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο, υποχώρησε 0,3% σε χαμηλό σχεδόν τριών μηνών στα 277 δολάρια, μετά από βουτιά 9,2% τη Δευτέρα, τη χειρότερη ημερήσια πτώση του από τον Νοέμβριο.

Η καταγγελία της SEC είναι η τελευταία σε μια σειρά νομικών πονοκεφάλων για την Binance. Η εταιρεία μήνυσε την Επιτροπή εμπορικών συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης εμπορευμάτων των ΗΠΑ (CFTC) τον Μάρτιο για τη λειτουργία ενός "παράνομου" συναλλάγματος και ενός "ψευδούς" προγράμματος συμμόρφωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ