Cosco: Εν αναμονή των αποφάσεων για το master plan

Cosco: Εν αναμονή των αποφάσεων για το master plan

O  υπουργός Ναυτιλίας  εισάγει τον πλήρη φάκελο στην  Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, η οποία θα συνεδριάσει εντός της ημέρας

Η ώρα των αποφάσεων σήμερα για το βελτιωμένο master plan του ΟΛΠ για το λιμάνι του Πειραιά, που περιλαμβάνει την κατασκευή τέταρτου προβλήτα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και το κέντρο εξυπηρέτηση επιβατών στους σταθμούς κρουαζιέρας με καταστήματα χωρίς δασμούς (Duty Free Shops)

Το επενδυτικό σχέδιο αναμένεται να εξεταστεί από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του υπουργείου Ναυτιλίας, σήμερα Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου.

Στα σχέδια προβλέπεται η κατασκευή νέου προβλήτα στα ανατολικά του Προβλήτα 1. Η δυναμικότητά του θα είναι στα 2,8 εκατ. teu, αυξάνοντας το συνολικό capacity (χωρητικότητα) του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας πάνω από τα 10 εκατ. teus.

Στελέχη της λιμενικής βιομηχανίας εκτιμούν ότι η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου από τον ΟΛΠ, αφού εξετασθεί και εγκριθεί από την ΕΣΑΛ, θα επιφέρει εντυπωσιακά οφέλη για το λιμάνι του Πειραιά, αφού αναμένεται να υλοποιηθούν έργα ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα στις 16 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συναντηθηκε με τον νέο Πρόεδρο της ΟΛΠ Α.Ε. – Cosco Shipping κ. Yu Zenggang, οπου ο κ. Yu διαβεβαίωσε ότι η κινεζική πλευρά αφενός δεσμεύεται πως θα ξεκινήσει άμεσα τα έργα που προβλέπονται στο νέο master plan αμέσως μετά την έγκριση του από την ΕΣΑΛ και αφετέρου ότι οι επενδύσεις αυτές αποτελούν μόνο την αρχή, καθώς, όπως ανέφερε, στόχος της COSCO είναι να μεγαλώνει και να ενδυναμώνει συνεχώς το λιμάνι του Πειραιά.

Η συνεδρίαση της ΕΣΑΛ, απαρτίζεται από τους γενικούς γραμματείς όλων των συναρμόδιων υπουργείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ