Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ σκουπιδιών το τριήμερο των Χριστουγέννων

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ σκουπιδιών το τριήμερο των Χριστουγέννων

Περίπου 1.700 τόνοι απορριμμάτων περισυνελέγησαν από τους πράσινους και μπλε κάδους σκουπιδιών

Ρεκόρ σκουπιδιών καταγράφηκε το τριήμερο των Χριστουγέννων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα στο ιστορικό – εμπορικό κέντρο, καθώς περίπου 1.700 τόνοι απορριμμάτων περισυνελέγησαν από τους πράσινους και μπλε κάδους σκουπιδιών, λόγω της εξόδου των κατοίκων και των επισκεπτών και των υπαίθριων γλεντιών σε καταστήματα.

«Είχαμε μία αύξηση στα σκουπίδια της τάξεως του 15%-20% σε σχέση με άλλες χρονιές και σε σύγκριση με άλλα εορταστικά τριήμερα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ιακώβου, τονίζοντας πως ο μεγαλύτερος όγκος των απορριμμάτων συσσωρεύτηκε στο κέντρο, σε γειτονιές της Τούμπας και της Χαριλάου, αλλά και της Μαρία Κάλλας, όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα εστίασης, καφέ και μπαρ.

«Οι 1.700 τόνοι απορριμμάτων συγκεντρώθηκαν μόνο από τους πράσινους και τους μπλε κάδους, χωρίς σε αυτόν τον αριθμό να υπολογίζουμε τα γυάλινα μπουκάλια, και μόνο από το ιστορικό κέντρο και ορισμένες οδικές αρτηρίες στην Ε’ και Δ’ δημοτική κοινότητα, αφού η υπηρεσία λόγω των αργιών υπολειτουργούσε. Η υπόλοιπη αποκομιδή σε γειτονιές γίνεται κανονικά από σήμερα το πρωί» ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Ιακώβου σημείωσε ότι η υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης αναμένει ανάλογη εικόνα στη Θεσσαλονίκη και τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. «Από τον όγκο των σκουπιδιών στην πόλη φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης από εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό. Από τη μία μας χαροποιεί και από την άλλη ως υπηρεσία μας κρατάει σε εγρήγορση για να είναι καθαρή η πόλη» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ