Στο ΑΠΘ ο πρωθυπουργός της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στο ΑΠΘ

  Στο ΑΠΘ ο πρωθυπουργός της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στο ΑΠΘ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο διατηρεί ενεργές Συμφωνίες Επιστημονικής Συνεργασίας με τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

 

Θέματα ακαδημαϊκών συνεργασιών συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου με τον πρωθυπουργό της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Ράντοβαν Βίσκοβιτς, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το πανεπιστήμιο, συνοδευόμενος από την πρέσβειρα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα Μίλιτσα Ρίστοβιτς Κρστιτς και την επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα Γέλενα Γιοβάνοβιτς.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι αντιπρυτάνεις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθ. Δημήτρης Κωβαίος και Οικονομικών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθ. Χαράλαμπος Φείδας ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε πως συζητήθηκαν τρόποι «περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας και αμοιβαίας αξιοποίησης των δυνατοτήτων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο διατηρεί ενεργές Συμφωνίες Επιστημονικής Συνεργασίας με τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και συγκεκριμένα με το University of Banja Luka και το University of East Sarajevo, τα οποία βρίσκονται στην επικράτεια της σερβικής οντότητας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, αλλά και με το University of Τuzla.

Οι Συμφωνίες προβλέπουν ανταλλαγές μελών ΔΕΠ και προπτυχιακών/μεταπτυχιακών φοιτητών, την από κοινού εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων, τη διοργάνωση διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, ενώ υπάρχουν συμφωνίες και στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ