Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε ο 23χρονος τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε ο 23χρονος τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στη Θεσσαλονίκη, φέρεται να ομολόγησε την πράξη του

Ο 23χρονος φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι ήταν εκείνος που τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο 19χρονο, στην περιοχή του Χαριλάου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όπως μετέδωσε ο Alpha.

Πρόκειται για ένα από τα άτομα που είχαν προσαχθεί από την Αστυνομία, χθες το βράδυ. Φαίνεται ότι οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του αξιοποιώντας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που βρίσκονται στην περιοχή της επίθεσης σε βάρος του Άλκη και της παρέας του.

Πλέον, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να ταυτοποιήσει και εργαστηριακά τον 23χρονο, με το αίμα που έχει βρεθεί στο ένα από τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες εντοπίστηκε και το όπλο του εγκλήματος, το δρεπάνι που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Το όπλο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά της Ασφάλειας για τις σχετικές αναλύσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 23χρονου
Αναλυτικά, σε ανακοίνωση με τίτλο “άμεση σύλληψη ατόμου για υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου”, η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει τα εξής:

“Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου (σχετ. το από 01-02-2022 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

-Αναδιπλούμενοι σουγιάδες,
-Κράνη,
-Βεγγαλικά χειρός,
-Κροτίδες,
-Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.),
-Μεταλλικοί σωλήνες,
-Ξύλινα ρόπαλα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα – προανάκριση συνεχίζεται”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ