Το Ελληνικό Δημόσιο δεν θέλει να καταβάλλει αποζημίωση για τον 11χρονο Μάριο από το Μενίδι

Το Ελληνικό Δημόσιο δεν θέλει να καταβάλλει αποζημίωση για τον 11χρονο Μάριο από το Μενίδι

Εκδικάστηκε η έφεση του Ελληνικού Δημοσίου που ζητεί να μην καταβληθεί αποζημίωση ύψους 490.000 ευρώ στην οικογένεια του Μάριου Σουλούκου, που τραυματίστηκε θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα στο σχολείο του στο Μενίδι τον Ιούνιο του 2017.

Τέσσερα χρόνια από τότε που ο 11χρονος Μάριος βρήκε τραγικό θάνατο από «αδέσποτη» σφαίρα και σήμερα εκδικάστηκε στο Διοικητικό Εφετείο της εκδικάστηκε η έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητεί να μην καταβληθεί αποζημίωση ύψους 490.000 ευρώ στην οικογένεια του.

Οι γονείς του άτυχου μαθητή έδωσαν το «παρών» στο δικαστήριο και διά του πληρεξούσιου δικηγόρου τους Θεόδωρου Μαντά ζήτησαν να απορριφθεί η έφεση του ελληνικού δημοσίου.

Παράλληλα, ζήτησαν να προσκομιστεί η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία απορρίφθηκε με οριακή πλειοψηφία η πρόταση της οικογένειας να υπάρξει συμβιβασμός για το τελικό ύψος της αποζημίωσης.


Και αυτό, όπως εξήγησε ο Θ.Μαντάς, επειδή σε αυτήν περιλαμβάνεται το εξαιρετικά ενδιαφέρον σκεπτικό της μειοψηφίας το οποίο δικαιώνει τις θέσεις της οικογένειας του 11χρονου. Όπως δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος:

«Το ελληνικό Δημόσιο επέλεξε δυστυχώς για μία ακόμη φορά να μη σταθεί δίπλα στους πολίτες του αλλά απέναντι τους. Έχουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη, θα πράξει αυτό που παρέλειψε να κάνει το ελληνικό Δημόσιο και θα επικυρώσει με απόφαση του διοικητικού εφετείου της σκέψης και τις παραδοχές του διοικητικού πρωτοδικείου και θα δικαιώσει την οικογένειά του μικρού Μάριου».

Αντίθετα, το δημόσιο ζήτησε να απορριφθεί στο σύνολο της η αίτηση της οικογένειας του Μάριου, τονίζοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για το θάνατο του 11χρονου.

Η απόφαση αναμένεται σε τρεις με τέσσερις μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ