ΑΠΘ: Δια ζώσης όλα τα μαθήματα στη Νομική Σχολή

 ΑΠΘ: Δια ζώσης όλα τα μαθήματα στη Νομική Σχολή

Η απόφαση της Κοσμητείας  ορίζει πως οι φοιτητές μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα στη Σχολή, φορώντας μάσκα, με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης COVID-19, είτε βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου.

Δια ζώσης θα πραγματοποιηθούν όλα τα μαθήματα και για όλα τα εξάμηνα σπουδών στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2021-'22.

Η απόφαση της Κοσμητείας ελήφθη χθες και ορίζει πως οι φοιτητές μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα στη Σχολή, φορώντας μάσκα, με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης COVID-19, είτε βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου.

Σημειώνεται πως πρόκειται για Σχολή με μεγάλα ακροατήρια και για τον λόγο αυτό η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε ότι «τα μαθήματα υποχρεωτικής επιλογής με συμμετοχή άνω των 65 φοιτητών, θα ξεκινήσουν εξ αποστάσεως».

«Με βαθύτατο αίσθημα ευθύνης απέναντι στη φοιτητιώσα νεολαία, οι συνάδελφοί μου αποφάσισαν να ανοίξουν τη Σχολή σε όλους τους φοιτητές όλων των εξαμήνων για όλα τα μαθήματα. Έχοντας επίγνωση της αδήριτης ανάγκης επανακοινωνικοποίησης των φοιτητών, που κρατήθηκαν μακριά από τη Σχολή τους για τρία συνεχή εξάμηνα, απομονωμένοι από τους συμφοιτητές τους και τους δασκάλους τους, αποφάσισαν να διδάξουν με φυσική παρουσία στα αμφιθέατρα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης.

Το εγχείρημα, όπως διευκρίνισε, «δεν είναι εύκολο, ούτε αυτονόητο, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Νομική Σχολή είναι μια μαζική Σχολή, στις αίθουσες διδασκαλίας και στα αμφιθέατρα της οποίας συνωστίζεται μεγάλος αριθμός φοιτητών, όπου το ιικό φορτίο κινδυνεύει να καταστεί επικίνδυνο για την υγεία όλων των παρισταμένων, ιδίως των καθηγητών και μεταξύ αυτών, εκείνων που βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία ή βαρύνονται με κάποια πάθηση».

Στο πλαίσιο αυτό, η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ καλεί τους φοιτητές «να εμβολιαστούν και να είναι συνεργάσιμοι κατά την προσέλευσή τους στη Σχολή, επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ