Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Σε λαϊκό προσκύνημα τίθεται από σήμερα στις 15:00 και έως και την Τετάρτη η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών.

Από νωρίς σήμερα, πολίτες κάθε ηλικίας, πολλοί κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι, συγκεντρώνονται γύρω από τη Μητρόπολη, περιμένοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων.

Πότε μόνοι, πότε σε πηγαδάκια, οι μεγαλύτεροι συγκεντρώνονται να μοιραστούν με συγκίνηση μια ανάμνηση, ένα επεισόδιο ζωής, από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας στα οποία άφησε ανεξίτηλο στίγμα πότε σαν μουσικός πότε σαν πολιτικός ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η «απάτη του αιώνα» - Δεν είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτίθεται για λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου για ένα τριήμερο. Σήμερα οι πύλες του Ιερού Ναού θα είναι ανοιχτές έως τις 19.00.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο ναός θα είναι ανοιχτός για το λαϊκό προσκύνημα την Τρίτη από τις 10.00 έως τις 19.00 και την Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 15.00. Ακολούθως, το φέρετρο θα μεταφερθεί στο χωριό καταγωγής του πατέρα του Μίκη Θεοδωράκη, τον Γαλατά Χανίων, όπως είχε επιλέξει ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ