Λιανεμπόριο: Στόχος για πωλήσεις 11 δισ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο - Αύξηση 10%

Λιανεμπόριο: Στόχος για πωλήσεις 11 δισ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο - Αύξηση 10%

O στόχος αυτός είναι απόλυτα ρεαλιστικός, αν συνυπολογιστούν οι ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα.

 

Στα 11 δισ. ευρώ, δηλαδή σε επίπεδα 10% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι, τίθεται ο στόχος για τις πωλήσεις του λιανεμπορίου κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, καθώς ξεκινά και η περίοδος του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

«Σήμερα ξεκινά η κρισιμότερη περίοδος για το ελληνικό εμπόριο. Για να έχουμε μια σοβαρή προσέγγιση των πωλήσεων φέτος σε σχέση με πέρυσι, πρέπει υποχρεωτικά να συγκρίνουμε τα στοιχεία των τελευταίων τριμήνων και όχι μόνο του Δεκεμβρίου. Μόνο τότε θα συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις των μεγάλων αλλά και των μικρών καταστημάτων που τηρούν απλογραφικά βιβλία, όπως και οι πωλήσεις της κρίσιμης περιόδου της Βlack Friday. Με βάση λοιπόν τα περσινά στοιχεία του δείκτη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, το λιανεμπόριο, χωρίς τους κλάδους τροφίμων, αυτοκινήτων και καυσίμων, έφτασε τα 9,8 δισ. ευρώ. Για να καλυφθεί έστω και μέρος του φετινού αυξημένου κόστους λειτουργίας, προσδοκούμε σε μια αύξηση τουλάχιστον κατά 10%. Έτσι, ο στόχος μας για το φετινό τελευταίο τρίμηνο είναι τα 11 δισ. ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Όπως σημείωσε, ο στόχος αυτός είναι απόλυτα ρεαλιστικός, αν συνυπολογιστούν οι ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ότι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά κάθε μέρα με συνεχές ωράριο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και τα Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Remaining Time-0:00FullscreenMute

Τις Κυριακές 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου θα μπορούν τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου καθώς και τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ