Συνελήφθη ο Άραβας που εισέβαλλε ουρλιάζοντας στον Αγ. Παντελεήμονα και απήγγειλε μέρη απ' το Κοράνι

Συνελήφθη ο Άραβας που εισέβαλλε ουρλιάζοντας στον Αγ. Παντελεήμονα και απήγγειλε μέρη απ' το Κοράνι

Την σύλληψη  του ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συνελήφθη ο αλλοδαπός που εισέβαλε το πρωί σε εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, απαγγέλλοντας αποσπάσματα από το κοράνι μπροστά στους πιστούς, που έμειναν «άφωνοι».

Ο δράστης κατηγορείται για τα αδικήματα της απείθειας, της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης και της προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. Άραβας συνελήφθη το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης κοντά στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών.

Πως συνέβη το περιστατικό

Το περιστατικό έγινε το περασμένο Σάββατο στον Άγιο Παντελεήμονα κατά την διάρκεια της λειτουργίας και το αποκάλυψε ο ΑΝΤ1.

Ένας άνδρας αραβικής καταγωγής εισέβαλε στην εκκλησία, κατευθύνθηκε προς το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει, κάτι που κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει. Όπως θα δείτε στο βίντεο, σε δευτερόλεπτα, δύο άνδρες της χορωδίας έτρεξαν προς το μέρος του και τον έβγαλαν έξω σηκωτό. Όταν έφτασε η αστυνομία, ο συγκεκριμένος άνδρας είχε εξαφανιστεί από το σημείο.

Δείτε το βίντεο:

Τ. Θεοδωρικάκος: Οφείλουν όλοι σεβασμό στις θρησκευτικές λειτουργίες μας

«Η ΕΛ.ΑΣ δρα με αποτελεσματικότητα. Ο Άραβας που δημιούργησε πρόβλημα στην εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα συνελήφθη. Οφείλουν όλοι σεβασμό στις θρησκευτικές λειτουργίες μας», έγραψε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ