Δολοφονία Άλκη: «Λυπάμαι και έχω μετανιώσει» - Τι είπε ο 20χρονος που παραδόθηκε στην Αλβανία (vid)

Δολοφονία Άλκη: «Λυπάμαι και έχω μετανιώσει» - Τι είπε ο 20χρονος που παραδόθηκε στην Αλβανία (vid)

Μετανιωμένος δηλώνει ο 20χρονος που παραδόθηκε στην Κορυτσά της Αλβανίας όπου είχε διαφύγει ο 20χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Συνελήφθη στην Αλβανία και συγκεκριμένα στην Κορυτσά, ο 20χρονος καταζητούμενος για τη φονική επίθεση κατά του Άλκη Καμπανού και της παρέας του.

«Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αλβανούς αστυνομικούς ο 20χρονος ο οποίος παραδόθηκε συνοδευόμενος από τον πατέρα του.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Πλέον αναμένονται οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη χώρα μας.

Δολοφονία Άλκη - Νέα εξέλιξη: Συνελήφθη στην Αλβανία ο 20χρονος φυγάς που αναζητούσε η ΕΛΑΣ

Την εξέλιξη αυτή, επιβεβαίωσε ο συνήγορος του 20χρονου Παρασκευάς Σπυράτος, λέγοντας πως «εδώ και περίπου μια ώρα ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά. Έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος εγκλημάτων κατά ζωής κύριος Μαρωνίτης για να πράξει τα δέοντα και να υπάρξει συνεργασία με τις αλβανικές δικαστικές αρχές, ώστε να επισπεύσουμε την επιστροφή του στην Ελλάδα».

Ο 20χρονος έκανε δηλώσεις στην εκπομπή “TLIVE” στον Alpha, λέγοντας ότι φοβάται και ότι έχει μετανιώσει.

Ερωτηθείς για την απόφασή του να διαφύγει από την Ελλάδα στην Αλβανία, λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του, ο 20χρονος ισχυρίστηκε: «Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα. Ήταν να φύγει ο πατέρας και η γιαγιά μου και είπα να πάω κι εγώ. Φοβήθηκα… Δεν με βοήθησε κανείς, το πήρα απόφαση μόνος μου…».

«Φοβάμαι. Όχι για εμένα. Όλα τ’ άλλα θα τα πω στον ανακριτή», τόνισε, ενώ ανέφερε ότι έμαθε από τις ειδήσεις ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τον ρόλο του στην επίθεση, ο 20χρονος τόνισε: «θα το πω στον ανακριτή». Ίδια ήταν και η απάντησή του, όταν ρωτήθηκε για το ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη.

Απευθυνόμενος στους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη, ο 20χρονος είπε: «ειλικρινά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι για όλα, για ό,τι έγινε και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού» και πρόσθεσε: «Εχω μετανιώσει».



Κληθείς να απαντήσει εάν θα έκανε κάτι διαφορετικά, αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, είπε: «Δεν θα πήγαινα στο γήπεδο ξανά, η οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα».

Έστειλε και ένα μήνυμα στη δική του οικογένεια, λέγοντας πως «θέλω να σταθούν δυνατοί».


Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο 20χρονος μαζί με τον πατέρα και την γιαγιά του διέφυγαν στην Αλβανία από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.

Σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, οκτώ ημέρες μετά την διαφυγή του στην Αλβανία και αφού οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει τους 10 από τους 11 εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Άλκη, ο 20χρονος Αλβανός υποχρεώθηκε να παραδοθεί και συνελήφθη.

Δολοφονία Άλκη: Τι είπε ο δικηγόρος του 20χρονου
Νωρίτερα, ο δικηγόρος του 20χρονου, που κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη, είχε δηλώσει «θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συναινέσει να έρθει στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις που φορούν τον ρόλο τους και θα τύχει μίας δίκαιης δίκης στη χώρα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ