Δολοφονία Άλκη - Νέα εξέλιξη: Συνελήφθη στην Αλβανία ο 20χρονος φυγάς που αναζητούσε η ΕΛΑΣ

Δολοφονία Άλκη - Νέα εξέλιξη: Συνελήφθη στην Αλβανία ο 20χρονος φυγάς που αναζητούσε η ΕΛΑΣ

Παραδόθηκε στις Αλβανικές Αρχές στην Κορυτσά ο 20χρονος που αναζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο συνήγορος του Παρασκευάς Σπυράτος, είχε δηλώσει ότι ο 20χρονος θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές προκειμένου να συλληφθεί και να εκδοθεί στην χώρα μας.

Ο 20χρονος είχε διαφύγει στην Αλβανία, μαζί με την οικογένειά του, από την πρώτη στιγμή μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου. Ωστόσο, πλέον θέλει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και να λογοδοτήσει, ισχυριζόμενος (κι αυτός) ότι ο ρόλος του στην επίθεση στο Χαριλάου ήταν περιφερειακός.

Με την σύλληψη του 20χρονου βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας και τα 11 πρόσωπα που τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου έκαναν επιδρομή στην περιοχή του γηπέδου Χαριλάου και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 19χρονο Άλκη Καμπανό.

Τι αναφέρει η δικογραφία για το ρόλο του 20χρονου

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο 20χρονος επέβαινε στο λευκό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε η ομάδα των χούλιγκαν που δολοφόνησαν τον Άλκη. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπολοίπων 10 κακοποιών και τις πληροφορίες της Αστυνομίας, ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία ήταν το πρόσωπο που κρατούσε ένα μαχαίρι κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στον Άλκη.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο 20χρονος μαζί με τον πατέρα και την γιαγιά του διέφυγαν στην Αλβανία από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής. Σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, οκτώ ημέρες μετά την διαφυγή του στην Αλβανία και αφού οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει τους 10 από τους 11 εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Άλκη, ο 20χρονος Αλβανός υποχρεώθηκε να παραδοθεί και συνελήφθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ