Θεσσαλονίκη: Βαριές ποινές φυλάκισης για το θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού

Θεσσαλονίκη: Βαριές ποινές φυλάκισης για το θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού

Τις ποινές φυλάκισης στους ενόχους για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο Μποζατζίσκι, ανακοίνωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ποινές φυλάκισης με αναστολή και δυνατότητα έφεσης, αλλά και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα όποτε παίζει ο ΠΑΟΚ, σε όλους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση, πλην του 49χρονου που οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή.

Το δρόμο προς τη φυλακή “έδειξε”, με την απόφασή του, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 49χρονο, έναν εκ των οκτώ καταδικασθέντων για το βίαιο οπαδικό επεισόδιο που στοίχισε τη ζωή στον 28χρονο Βούλγαρο Τόσκο Μποζατζίσκι, όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο, στις 5 Ιανουαρίου 2020, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του, το Δικαστήριο δεν ανέστειλε, ενόψει του Εφετείου, την εκτέλεση της συνολικής ποινής φυλάκισης των 7,5 ετών που του επέβαλλε, με συνέπεια ο 49χρονος να επιστρέψει στις φυλακές (κρατείτο ήδη στο πλαίσιο της προφυλάκισης).

Με την ίδια απόφαση, τόσο η 27χρονη οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που παρέμεινε προφυλακισμένη σχεδόν 18 μήνες, όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για το αιματηρό επεισόδιο, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την καταδίκη τους, αφού το Δικαστήριο τους χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση (στην πρώτη υπό όρους).

Οι ποινές που ανακοίνωσε το Δικαστήριο

Kάθειρξη 7 ετών στην 27χρονη που κρίθηκε ένοχη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου (από ανθρωποκτονία με δόλο)

Συνολική ποινή φυλάκισης 7,5 ετών στον 49χρονο, σύντροφο της πρώτης, για τα πλημμελήματα της συμπλοκής και της διατάραξης κοινής ειρήνης (αθωώθηκε μεταξύ άλλων για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία με δόλο)

Συνολική ποινή φυλάκισης 4,5 ετών σε πέντε κατηγορούμενους για τα πλημμελήματα της συμπλοκής και της διατάραξης κοινής ειρήνης (αθωώθηκαν για μία σειρά από άλλες πράξεις που τους βάρυναν κατά περίπτωση, όπως σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορία)

Συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών, με 3ετή αναστολή, στον 8ο κατηγορούμενο, για συνέργεια στις πράξεις της συμπλοκής και της διατάραξης κοινής ειρήνης

Εκτός από τον 49χρονο, σε όλους δόθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ όλα τα παραπάνω πλημμελήματα ήταν με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος.

Επιπλέον, το Δικαστήριο αποφάσισε να απαγορεύσει στους καταδικασθέντες (πλην της γυναίκας) να παρακολουθούν κάθε είδους αγώνα του ΠΑΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια και για το ίδιο διάστημα θα πρέπει να δίνουν το παρών τους σε αστυνομικό τμήμα, όταν αγωνίζεται ο “Δικέφαλος”.

Σε δηλώσεις της μετά την ετυμηγορία του Δικαστηρίου, η μητέρα του άτυχου Τόσκο Μποζατζίσκι δήλωσε: “Επρόκειτο για μία εγκληματική ενέργεια. Δυστυχώς το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω, παρά τις καταδίκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ