Πέντε μαθητές στη Ρόδο δεν πηγαίνουν στο σχολείο λόγω των αρνητών γονέων τους.

Πέντε μαθητές στη Ρόδο δεν πηγαίνουν στο σχολείο λόγω των αρνητών γονέων τους.

Υπάρχει μαθητής της Β’ Δημοτικού που έχει να πάει δύο χρόνια στο σχολείο.

Πέντε μαθητές στη Ρόδο δεν πηγαίνουν στο σχολείο λόγω των αρνητών γονέων τους. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Ρόδου, Μ. Βιτζηλαίος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, υπάρχει μαθητής της Β’ Δημοτικού που έχει να πάει δύο χρόνια στο σχολείο.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βιτζηλαίος, “η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, διότι παρ’ ότι ήταν Α’ Δημοτικού πέρυσι , δεν ήρθε καθόλου στο σχολείο. Συνεχίζει στη Β Δημοτικού φέτος. Δεν το φέρνουν καθόλου το παιδί στο σχολείο… Πήγα στον εισαγγελέα της Ρόδου πέρυσι. Δυστυχώς, πλέον δεν είναι ούτε πλημμέλημα. Το μόνο που μπορεί η Εισαγγελία είναι να κάνει συστάσεις. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε ένα παιδάκι, που δεν έχει δει ακόμη σχολείο”.

Σέρρες: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους γονείς «αρνητές» που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο (vid)

“Στη δική μας περίπτωση οι γονείς είναι εξαιρετικοί, αλλά είναι αρνητές της μάσκας. Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Μετά από 30 χρόνια στην εκπαίδευση δεν έχω ξανατύχει τέτοια συμβάντα, Το θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο γιατί αυτό το παιδί το έχουν απομακρύνει από το σύνολο του σχολείου, το σχολείο δεν είναι μόνο εκπαίδευση, είναι πολλά άλλα πράγματα για ένα παιδάκι σ’ αυτήν την ηλικία” τόνισε ο διευθυντής του Β’ Δημοτικού Ρόδου.

Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και πως ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία. Σημείωσε πως η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική έως και το Γυμνάσιο και διευκρίνισε πως ο διευθυντής σε πρώτο στάδιο καλεί τους γονείς και συζητεί το θέμα, ενώ αν συνεχιστεί η παρατεταμένη απουσία από το σχολείο επιλαμβάνεται ο εισαγγελέας. Αναφέρθηκε, ακόμη, στο περιστατικό στις Σέρρες όπου ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα κοινωνική, δηλαδή πηγαίνουν κλιμάκια κοινωνικών λειτουργών στο σπίτι και ελέγχουν κατά πόσο ασκείται σωστά η επιμέλεια του παιδιού.


Συνολικά, πάντως, στη Ρόδο πέντε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν προσέρχονται στο σχολείο λόγω των αρνητών γονέων τους. Πρόκειται για τέσσερις μαθητές, της Α΄, Γ΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού στο Σχολείο Κοσκινού και έναν της Β΄ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου. Σημειώνεται πως οι γονείς δεν θέλουν τα παιδιά τους να φοράνε μάσκα ή να υποβληθούν σε self test και γι’ αυτό δεν τα φέρνουν στο σχολείο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Μπάμπη Ψαρά στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου “η εφαρμογή του νόμου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα”, ενώ ο ίδιος τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί πέραν του αιτήματος που οφείλουν να καταθέσουν στην Αστυνομία για αναζήτηση μαθητή και την ενημέρωση του Δήμου, που προχωρά σε επιβολή προστίμου στους γονείς, δεν έχουν καμία άλλη αρμοδιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ