Σέρρες: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους γονείς «αρνητές» που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο (vid)

Σέρρες: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους γονείς «αρνητές» που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο (vid)

«Αν είναι θέλημα Θεού, να αρρωστήσουμε, θα αρρωστήσουμε» δήλωσε η μητέρα χαρακτηρίζοντας τα τεστ «αναξιόπιστα»

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών προκάλεσε η υπόθεση της πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη, που αρνείται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, η Εισαγγελέας διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Σέρρες: Γονείς δεν στέλνουν τα 4 παιδιά τους στο σχολείο εδώ και δύο χρόνια - Αρνούνται μάσκες, τεστ

Τι λέει η μητέρα

Είμαι κατά των συγκεκριμένων εμβολίων και κατά των αντισυνταγματικών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση. Τώρα το να είμαι με το φόβο μη κολλήσουν τα παιδιά… Αν είναι θέλημα Θεού, να αρρωστήσουμε, θα αρρωστήσουμε. Φοράμε τη μάσκα – δεν φοράμε τη μάσκα, κάνουμε το εμβόλιο – δεν κάνουμε το εμβόλιο. Τα τεστ είναι αναξιόπιστα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ

Όπως λέει η μητέρα των τεσσάρων παιδιών, είναι κατά των εμβολίων και των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Ένα πολύτεκνο ζευγάρι στις Σέρρες κρατά τα 4 παιδιά του στο σπίτι και δεν τα στέλνουν στο σχολείο για 2η συνεχή χρονιά γιατί αρνουνται να τους φορέσουν μάσκα και να κάνουν τα τεστ

Η οικογένεια έχει συνολικά 6 παιδιά, εκ των οποίων τα 4 πάνε νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο.

Δεν συναινώ να φορέσουν τα παιδιά μου μάσκα ούτε να κάνουν selftest. Δεν συναινώ στις ιατρικές πράξεις πάνω στα παιδιά μου. Και πέρυσι δεν τα στείλαμε τα παιδιά και γι' αυτό το λόγο έχουν μηνυθεί και οι καθηγητές. Από εκεί και πέρα να είναι προετοιμασμένοι για τις συνέπειες από εδώ και πέρα, αν ξαναμείνουν τα παιδιά, να είναι έτοιμοι να πληρώσουν και από πάνω», λέει η μητέρα.

«Είναι ιατρική πράξη την οποία δεν συναινούμε. Τι θα πει γιατί; Γιατί είναι κατοχυρωμένο, είναι συνταγματικό μου δικαίωμα. Εσείς γιατί διαχωρίζετε και ταμπελοποιείτε τον κόσμο;» λέει ο πατέρας

Παράλληλα, οι καθηγητές έχουν ενημερώσει την εισαγγελία ανηλίκων, ενώ καταγγέλλουν πως έχουν δεχτεί και προπηλακισμούς από την οικογένεια.

Όπως αναφέρει ο Στέλιος Ρίζος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, αρνούνται τη μάσκα, τα selftest και όλα τα σχετικά με την πανδημία και επιμένουν να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ