Σε αργία τέθηκε ο 48χρονος δάσκαλος που έστελνε ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριες δημοτικού

Σε αργία τέθηκε ο 48χρονος δάσκαλος που έστελνε ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριες δημοτικού

Άμεση ήταν η αντίδραση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που κίνησε τη διαδικασία για να τεθεί σε αργία ο 48χρονος εκπαιδευτικός

Σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, κινήθηκε η διαδικασία και υπογράφηκε η πράξη θέσης σε αργία του δασκάλου από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης. Ο 48χρονος δάσκαλος σε σχολείο της νοτιοανατολικής Αττικής, έστελνε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου σε μαθήτριες δημοτικού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του στην ανακρίτρια την Τρίτη, ο εκπαιδευτικός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και χρηματική εγγύηση 5000 ευρώ. Επίσης, στον δάσκαλο επιβλήθηκε απαγόρευση προσέγγισης με τις παθούσες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

Ελεύθερος ο δάσκαλος που έστελνε μηνύματα σε ανήλικες μαθήτριες - Σοκάρει το περιεχόμενό τους

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Και τα δύο αδικήματα είναι πλημμελήματα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Εισαγγελίας, η οποία προέβη σε διόρθωση καθώς αρχικώς είχε γίνει γνωστό πως διώκεται και για κακούργημα αλλά λόγω σοβαρότητας των πράξεων ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

*Φωτο αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ