Ελεύθερος ο δάσκαλος που έστελνε μηνύματα σε ανήλικες μαθήτριες - Σοκάρει το περιεχόμενό τους

Ελεύθερος ο δάσκαλος που έστελνε μηνύματα σε ανήλικες μαθήτριες - Σοκάρει το περιεχόμενό τους

«Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες, θα τα φτιάχναμε», φέρεται να έγραψε ο 48χρονος δάσκαλος σε 10χρονη μαθήτρια

Ελεύθερος μετά την απολογία του στην 15η ανακρίτρια, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και χρηματική εγγύηση 5000 ευρώ, αφέθηκε ο δάσκαλος δημοτικού σχολείου της Νοτιοανατολικής Αττικής μετά τις καταγγελίες μαθητριών ότι τους έστελνε ερωτικές επιστολές.

Να σημειωθεί επίσης ότι στον εκπαιδευτικό -και πατέρα δύο παιδιών- επιβλήθηκε απαγόρευση προσέγγισης με τις παθούσες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

Σε βάρος του 48χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Και τα δύο αδικήματα είναι πλημμελήματα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Εισαγγελίας, η οποία προέβη σε διόρθωση καθώς αρχικώς είχε γίνει γνωστό πως διώκεται και για κακούργημα αλλά λόγω σοβαρότητας των πράξεων ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Σοκάρουν τα μηνύματα του 48χρονου δάσκαλου σε μαθήτριες

Νωρίτερα, το φως της δημοσιότητας είδαν σήμερα (Τρίτη 25/05) τα μηνύματα που φέρεται να έστελνε στα τρία κοριτσάκια ηλικίας κάτω των 10 ετών, μέσω facebook, skyρe και viber, ο 48χρονος δάσκαλος και πατέρας δύο παιδιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τ/Σ Mega, ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε τους εξής διαλόγους με τα κοριτσάκια:

– «Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε…»

– «Αλήθεια κύριε; Με κάνετε και ντρέπομαι»

– «Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου» ανέφερε στη μικρή μαθήτρια.

Σε άλλο διάλογο το παρακάτω σχόλιο προκαλεί αποστροφή. «Είσαι όμορφη. Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα θα ήταν αλλού το μυαλό μου», φέρεται να έγραψε.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο δάσκαλος ξεκίνησε να έρχεται σε επαφή με τα κοριτσάκια της τάξης του πριν από περίπου 10 ημέρες. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ότι οι επαφές που γίνονταν μέσω viber και skype ήταν σε γνώση των γονέων στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας. «Πράγματι μιλούσαμε. Έγινε με δική τους πρωτοβουλία για τη βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων. Μιλούσαμε μόνο για τα μαθήματα. Οι γονείς τους το γνώριζαν» είπε χωρίς να διευκρινίσει γιατί δεν είχε επαφές και με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης του, ούτε για τα μηνύματα που καταγγέλλεται ότι έστελνε στα τρία κοριτσάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ