Νέα βόμβα από την AstraZeneca – Στο 50% οι παραδόσεις εμβολίων στο 2ο τρίμηνο

Νέα βόμβα από την AstraZeneca – Στο 50% οι παραδόσεις εμβολίων στο 2ο τρίμηνο

Νέους πονοκεφάλους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και νέα προβλήματα στον προγραμματισμό των κρατών μελών για τον εμβολιασμό του πληθυσμού προκαλεί η δήλωση της AstraZeneca πως στο δεύτερο τρίμηνο θα παραδώσει λιγότερες από 90 εκατ. δόσεις του εμβολίου της για τον κορονοϊό, αντί των 180 εκατ. δόσεων για τις οποίες είχε δεσμευτεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως θα γίνει προσπάθεια να τηρηθούν οι υποσχέσεις, ωστόσο η AstraZeneca επικαλείται δυσκολίες στην παραγωγή των δόσεων και στην έγκαιρη παράδοσή τους στην Ευρώπη.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος, ενώ αρκέστηκε να σχολιάσει πως η Ευρώπη θα έχει στη διάθεσή της εμβόλια από άλλους κατασκευαστές και πως οι συγκεκριμένες ποσότητες θα τη βοηθήσουν ώστε να πετύχει τον στόχο για εμβολιασμό του 70% των Ευρωπαίων έως το τέλος του καλοκαιριού.

Το Reuters υπολογίζει πως με τα υπάρχοντα δεδομένα, έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του έτους η AstraZeneca θα έχει παραδώσει στην Ευρώπη 130 εκατ. δόσεις αντί των 300 εκατ. για τις οποίες είχε δεσμευτεί αρχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ