Συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ

Συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ

Η επόμενη ημέρα των εκλογών δεν έβγαλε πρόεδρο, καθώς η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται σε μια διαδικασία όπου η μάχη δίνεται στήθος με στήθος.

Ο Τζο Μπάιντεν πήρε το προβάδισμα από τον Ντόναλντ Τραμπ στην κρίσιμη Πολιτεία του Γουισκόνσιν, ενώ στην Πενσιλβάνια ο νυν πρόεδρος έχει προβάδισμα. Στο Μίτσιγκαν επίσης εξελίσσεται ένα θρίλερ για γερά νεύρα με τον Τζο Μπάιντεν να έχει ελαφρύ προβάδισμα. Στις δυτικές Πολιτείες η Αριζόνα άλλαξε στρατόπεδο καθώς επικράτησαν τελικά οι Δημοκρατικοί, ενώ ο Τζο Μπάιντεν έχει κυριαρχήσει επίσης στη Δυτική Ακτή και στις Πολιτείες της Ουάσιγκτον, του Όρεγκον και της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα ο Τζο Μπάιντεν έχει 238 εκλέκτορες και ο Ντόναλντ Τραμπ 213, ενώ πρέπει να φτάσουν τους 270 για να κερδίσουν τη μάχη.

Αμφίρροπη είναι η μάχη και στη Γερουσία όπου τα δύο κόμματα διαγκωνίζονται για να φτάσουν τις 51 έδρες, ενώ πιο ξεκάθαρη είναι η κατάσταση στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου οι Δημοκρατικοί έχουν 193 έδρες έναντι 185 των Ρεπουμπλικάνων. Στη Βουλή η ελάχιστη πλειοψηφία ορίζεται στις 218 έδρες.

Το τελικό αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής θα εξαρτηθεί από την επιστολική ψήφο όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις ο Τζο Μπάιντεν έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο σήμερα για προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο με αίτημα να σταματήσει η καταμέτρηση και υποστήριξε πως έχει κερδίσει τις εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ